Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ένοχος για βιασμό ο Χάρβεϊ Γουάινστιν – Νίκη για το κίνημα #MeToo

banner roots

Ένοχος για βιασμό ο Χάρβεϊ Γουάινστιν – Νίκη για το κίνημα #MeToo
25.02.2020 | 10:06

Ένοχος για βιασμό ο Χάρβεϊ Γουάινστιν – Νίκη για το κίνημα #MeToo

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Ένοχος για βιασμό τρίτου βαθμού και εγκληματική σεξουαλική πράξη κρίθηκε από δικαστήριο στη Νέα Υόρκη ο Χάρβει Γουάινστιν και η καταδικαστική απόφαση για τον κινηματογραφικό παραγωγό είναι πρωτοσέλιδη είδηση στις περισσότερες εφημερίδες σήμερα.

Οι ένορκοι, επτά άνδρες και πέντε γυναίκες, ανακοίνωσαν την ετυμηγορία τους αφού συσκέφθηκαν για πέντε ημέρες.

Ο κάποτε πανίσχυρος Γουάινστιν κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική επίθεση εναντίον της πρώην βοηθού παραγωγής Μίμι Χαλέγι το 2006 και για τον βιασμό της Τζέσικα Μαν, μιας επίδοξης ηθοποιού, το 2013.

Όπως γράφει ο Guardian ο "έκπτωτος μεγιστάνας του Χόλιγουντ" τελικά προσήχθη ενώπιον της δικαιοσύνης και η καταδίκη του για τη σεξουαλική κακοποίηση νεαρών γυναικών που είχαν τη φιλοδοξία να σταδιοδρομήσουν στη Μέκκα του κινηματογράφου ως ηθοποιοί συνιστά “δικαίωση του κινήματος #MeToo”.

Το κίνημα το είχε πυροδοτήσει η εγκληματική συμπεριφορά του Γουάινστιν και οι γυναίκες που συμμετείχαν σε αυτό καλωσόρισαν την απόφαση του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης ως μια “νέα εποχή για τη δικαιοσύνη” , επισημαίνει η εφημερίδα i .

Η Metro αναφέρεται στον “ανυπόληπτο παραγωγό” του Χόλιγουντ που " επιτέλους μπήκε στη φυλακή".

Κάτω από τον τίτλο: "Η αλαζονία ενός τέρατος", το σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail μας ενημερώνει ότι ο 67χρονος παραγωγός κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών.

Επισημαίνεται ότι ο Γουάινστιν εξακολουθεί να αντιμετωπίζει κατηγορίες στο Λος Άντζελες για επίθεση κατά δύο γυναικών το 2013.

Η Sun θεωρεί ότι ο Χάρβεϊ Γουάινστιν είναι πιθανό να πεθάνει στη φυλακή μετά την απόφαση του δικαστηρίου στη Νέα Υόρκη. Εκτιμά ότι o άλλοτε πανίσχυρος κινηματογραφικός παραγωγός του Χόλιγουντ αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να καταδικαστεί σε 29 χρόνια - “πίσω από τα σίδερα της φυλακής” - παρά το γεγονός ότι συνεχίζει να επιμένει ότι είναι αθώος.

Περισσότερες από 80 γυναίκες, μεταξύ των οποίων και διάσημες ηθοποιοί, έχουν κατηγορήσει τον Γουάινστιν για ανάρμοστη συμπεριφορά εναντίον τους. Ο ίδιος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι οι σεξουαλικές επαφές που είχε μαζί τους έγιναν με τη συγκατάθεσή τους.

H Daily Mirror προειδοποιεί ότι ο παραγωγός του Χόλιγουντ θα μπορούσε να υπηρετήσει μόλις πέντε χρόνια στη φυλακή.

Οι Financial Times παρατηρούν ότι η περίπτωση του Γουάινστιν ήταν μια δύσκολη υπόθεση για τους εισαγγελείς: η μεγάλη πλειοψηφία των περιστατικών που οδήγησαν στους ισχυρισμούς εναντίον του είτε είχε λάβει χώρα στο απώτερο παρελθόν για να “αναλάβουν δράση τα δικαστήρια” , ενώ άλλα ήταν εκτός της δικαιοδοσίας της Νέας Υόρκης. Παράλληλα , σημειώνουν οι Financial Times , “ορισμένες από τις κατήγορους του Γουάινστιν είχαν μια πολύπλοκη σχέση μαζί του”.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το