Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Στα κόκκινα η Ιταλία λόγω κορωνοϊού: Κλείνουν μουσεία, σταματά το καρναβάλι, χωριά σε καραντίνα

banner roots

Στα κόκκινα η Ιταλία λόγω κορωνοϊού: Κλείνουν μουσεία, σταματά το καρναβάλι, χωριά σε καραντίνα
24.02.2020 | 08:59

Στα κόκκινα η Ιταλία λόγω κορωνοϊού: Κλείνουν μουσεία, σταματά το καρναβάλι, χωριά σε καραντίνα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ιταλία από την κινεζική επιδημία του νέου κορωνοϊού που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τρία άτομα, ενώ τα ύποπτα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται

Οπως έγινε γνωστό το περασμένο Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου η Ιταλία αποφάσισε να θέσει σε καραντίνα περίπου 12 πόλεις της, την ώρα που ο πρωθυπουργός της χώρας δηλώνει πως είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας απέναντι στην επιδημία. «Δεν μπορώ να καταλάβω κι εγώ πώς η χώρα μας έχει τα περισσότερα κρούσματα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζουζέπε Κόντε.

Ο κορωνοϊός σταμάτησε το καρναβάλι της Βενετίας -Εκλεισαν τα σχολεία
Χαρακτηριστικό του μεγέθους του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί είναι η απόφαση του περιφερειάρχη του Βένετο, Λούκα Τζάια να σταματήσουν όλες οι εκδηλώσεις, μέχρι τα τέλη του μήνα. Συνεπώς και το διάσημο βενετσιάνικο καρναβάλι που κάθε χρόνο προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες από όλον τον κόσμο «χτυπήθηκε» από τον κορωνοϊό. Πλέον η επιδημία έχει κοστίσει τη ζωή σε 2.619 ανθρώπους παγκοσμίως. Σημειώνεται ότι εκτός από τις εκδηλώσεις που ακυρώθηκαν, σχολεία, πανεπιστήμια και μουσεία της περιφέρειας έκλεισαν προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι για τον περιορισμό του ιού.

Ηρθη η αναστολή των δρομολογίων του τρένου από την Αυστρία λόγω κορωνοϊού
Μετά από τέσσερις ώρες ήρθη η αναστολή των τρένων που διέρχονται από τις Αλπεις, καθώς εξακριβώθηκε ότι δύο ταξιδιώτισσες δεν έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Τρένο που μετέφερε περίπου 300 επιβάτες από τη Βενετία προς το Μόναχο ακινητοποιήθηκε στην ιταλική πλευρά των συνόρων στο πέρασμα του Μπρένερ, πριν επιτραπεί να συνεχίσει μετά το αποτέλεσμα των εξετάσεων, σύμφωνα με τις αυστριακές αρχές.

«Ο συναγερμός ήρθη. Μπορούμε να δώσουμε το πράσινο φως», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας σε ανακοίνωσή του. Προληπτικά, οι αρχές θα κρατήσουν τα στοιχεία ταυτότητας όλων των επιβατών του συρμού που θα αποβιβαστούν στην αυστριακή επικράτεια, πρόσθεσε. Το πέρασμα του Μπρένερ αποτελεί σημαντικό κόμβο των σιδηροδρομικών μεταφορών μεταξύ Ιταλίας, Αυστρίας και Γερμανίας.

Ακυρώθηκαν ποδοσφαιρικοί αγώνες λόγω του κορωνοϊού
Στα μέτρα που λαμβάνει πλέον η ιταλική κυβέρνηση για την μη περεταίρω εξάπλωση του κορωνοϊού δε γλίτωσε ούτε το ποδόσφαιρο, καθώς χθες αναβλήθηκαν σχεδόν όλα (πλην δύο) τα παιχνίδια του πρωταθλήματος (Serie A).

 

Ωστόσο, η ανησυχία μεγαλώνει ακόμη περισσότερο καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται και οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί στο Μιλάνο η ρεβάνς του αγώνα της Ιντερ με τη βουλγαρική Λουντογκόρετς για το Europa League, κάτι που έχει σημάνει συναγερμό και στην UEFA. Σύμφωνα λοιπόν με την Gazzeta Dello Sport, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο, το παιχνίδι να γίνει μεν κανονικά, αλλά κεκλεισμένων των θυρών. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, βρίσκεται σε επαφές με την αντίστοιχη ιταλική, καθώς το ενδεχόμενο να γίνει το ματς χωρίς κόσμο είναι πολύ πιθανό.

Δεν είναι βέβαια μόνο η Ιντερ που αγωνίζεται στην Ευρώπη αυτή την περίοδο. Στην ίδια διοργάνωση παίζει η Ρόμα, η οποία ωστόσο έπαιξε κανονικά το παιχνίδι της στο πρωτάθλημα, ενώ στο Champions League αγωνίζονται και η Γιουβέντους, η Νάπολι και η Αταλάντα, με τις πρώτες δύο να παίζουν αυτή την εβδομάδα. Η Νάπολι μάλιστα παίζει εντός έδρας με την Μπαρτσελόνα, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σενάριο αντίστοιχο με αυτό της αναμέτρησης της Ιντερ- Λουντογκόρετς.

Χωρίς θεατές το σόου του Armani στο Μιλάνο
Ο κορωνοϊός όμως είχε επιπτώσεις και στην μόδα, αφού το σόου του Αρμάνι στο Μιλάνο στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας, πραγματοποιήθηκε χωρίς θεατές και την επίδειξη μπορούσε να παρακολουθήσει κανείς μόνο μέσα από το Facebook του οίκου μόδα μέσω live streaming. «Η επίδειξη μόδας θα κινηματογραφηθεί σε ένα άδειο θέατρο, χωρίς εκπροσώπους του Τύπου και αγοραστές», ανέφερε ο οίκος.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το