Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία : Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού

banner roots

Βρετανία : Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού
11.02.2020 | 12:15

Βρετανία : Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Όλες εφημερίδες σήμερα αναφέρονται στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση για να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού.

Οκτώ είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη Βρετανία, καθώς άλλοι τέσσερις ασθενείς βρέθηκαν θετικοί στον ιό, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας της χώρας Κρις Γουίτι.

DD COMP CORONAVIRUS UK map 10TH FEBΟ κ. Γουίτι υπογράμμισε ότι ο κορονοϊός αποτελεί σοβαρή και άμεση απειλή για τη δημόσια υγεία, μία απόφαση που δίνει στην κυβέρνηση επιπλέον εξουσίες για την αντιμετώπιση της επέκτασης της επιδημίας.

“Ενισχύουμε τους κανονισμούς μας ώστε να μπορέσουμε να κρατήσουμε σε υποστηριζόμενη απομόνωση τους προσβεβλημένους από τον ιό για την δική τους ασφάλεια και αν οι επαγγελματίες του χώρου της δημόσιας υγείας κρίνουν ότι μπορεί να κινδυνεύουν να διασπείρουν τον ιό και σε άλλους πολίτες”, είπε ο κ. Γουίτι.

Η Daily Telegraph επισημαίνει την ενδυνάμωση της αστυνομίας με “πρωτοφανείς εξουσίες” που της επιτρέπουν “να υποχρεώνει αυτούς που κινδυνεύουν να προσβληθούν από τον θανατηφόρο ιό να μπαίνουν σε καραντίνα”.

Εκτιμάται ότι τα νέα κρούσματα που εντόπισαν οι υγειονομικές αρχές στη Βρετανία είχαν έρθει σε επαφή με έναν Βρετανό ασθενή στη Γαλλία .

Η εφημερίδα Sun γράφει ότι ένας Βρετανός φέρεται να είναι ο φορέας σε συνέδριο που έγινε στη Σιγκαπούρη και στη συνέχεια ταξίδεψε σε χιονοδρομικό θέρετρο στη Γαλλία , πριν επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο εν λόγω Βρετανός συνδέεται με ακόμα τέσσερις περιπτώσεις κρουσμάτων στη χώρα του, ενώ άλλοι πέντε Βρετανοί υπήκοοι βρέθηκαν θετικοί στη Γαλλία, μετά το ταξίδι του πρώτου στο χιονοδρομικό θέρετρο. Σημειώνεται ότι η Βρετανία αποτελεί βασικό ταξιδιωτικό κόμβο ανάμεσα σε Ασία και Ευρώπη. 

Σύμφωνα με τη Daily Mail η χώρα αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο “μιας μεγάλης εξάπλωσης της ασθένειας” αφού ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε οκτώ συμπεριλαμβανομένων και δύο ιατρών. “Πόσοι άλλοι έχουν μολυνθεί ; “ , είναι ο πηχυαίος τίτλος της εφημερίδας στην πρώτη σελίδα.  

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το