Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία : “Σκληρό Megxit” για Χάρι και Μέγκαν

banner roots

Βρετανία : “Σκληρό Megxit” για Χάρι και Μέγκαν
19.01.2020 | 10:42

Βρετανία : “Σκληρό Megxit” για Χάρι και Μέγκαν

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Η Sunday Telegraph εκτιμά ότι δεν υπάρχουν νικητές μετά την ολοκληρωτική “αποκοπή” από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ του δούκα και της δούκισσας του Ουίνσδορ.  

Χθες Σάββατο το παλάτι εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το μέλλον των σχέσεων του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του, Μέγκαν. Αποφασίστηκε ότι θα χάσουν τους βασιλικούς τους τίτλους και δεν θα λαμβάνουν πλέον χρήματα προερχόμενα από το Δημόσιο.

Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από την άνοιξη και το ζεύγος συμφώνησε να επιστρέψει ποσό 2,4 εκατομμυρίων λιρών, το οποίο δαπανήθηκε για την ανακαίνιση της οικίας τους στο Λονδίνο, η οποία πάντως θα παραμείνει δική τους.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένη για το γεγονός ότι βρέθηκε μια εποικοδομητική λύση για τον εγγονό της και την οικογένειά του.

Όπως υπογραμμίζει το άρθρο γνώμης της Telegraph η απόφαση της βασίλισσας έχει ευρεία υποστήριξη. Ορισμένοι όμως μπορεί να θεωρήσουν αυτή την απόφαση “αρκετά σκληρή” , προσθέτει ο αρθρογράφος της Sunday Telegraph.   

H Sunday Mirror χαιρετίζει το γεγονός ότι ο Χάρι και η Μέγκαν δεν θα φέρουν τους τίτλους του Δούκα και της Δούκισσας. Η εφημερίδα επιδοκιμάζει τον τρόπο με τον οποίο η βασίλισσα χειρίστηκε την κατάσταση και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ενήργησε “αποφασιστικά και με συμπόνια”.  

Η Sunday Express είναι της γνώμης ότι η βασίλισσα Ελισάβετ - “πρέπει να υποφέρει από την αναχώρηση του Χάρι και της Μέγκαν”.  

Σύμφωνα με την Mail on Sunday η απόφαση του Σαββάτου εγείρει περισσότερα ερωτήματα από το να δίνει απαντήσεις. Ένα βασικό ζήτημα , γράφει η Mail , είναι τι θα γίνει με το εμπορικό σήμα Harry and Meghan Royal.

“Πρέπει να υποθέσουμε ότι είναι υπό συζήτηση η χρήση του Harry and Meghan Royal και οι μηχανισμοί εποπτείας”, γράφει η Mail on Sunday.       

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το