Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Τα Χριστούγεννα της βασίλισσας Ελισάβετ

banner roots

Βρετανία: Τα Χριστούγεννα της βασίλισσας Ελισάβετ
26.12.2019 | 10:44

Βρετανία: Τα Χριστούγεννα της βασίλισσας Ελισάβετ

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Οι περισσότερες εφημερίδες σήμερα δημοσιεύουν στην πρώτη σελίδα εικόνες της βασίλισσας Ελισάβετ και μελών της βασιλικής οικογένειας που παρέστησαν χθες το πρωί στη λειτουργία των Χριστουγέννων στην εκκλησία της Αγίας Μαγδαληνής στο Σάντριγχαμ.

"Ήταν μια ημέρα κατά την οποία η Βασίλισσα γιόρτασε δύο Χριστούγεννα" , σύμφωνα με την Daily Mail. Από τη μια θα πρέπει να ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένη με την παρουσία στην εκκλησία για πρώτη φορά σε θεία λειτουργία των Χριστουγέννων των δισέγγονών της - του πρίγκιπα Γεωργίου και της πριγκίπισσας Τσάρλοτ - και από την άλλη πολύ λυπημένη εξαιτίας της απουσίας του δούκα του Εδιμβούργου και του δευτερότοκου υιού της Άντριου.

Ο Φίλιππος, 98 ετών, νοσηλευόταν επί τέσσερις ημέρες λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, όμως πήρε προχθες και βρίσκεται στο Σάντριγχαμ, όπου η βασιλική οικογένεια κατά παράδοση περνά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ο πρίγκιπας Άντριου, 59 ετών , που πήγε στο Σάντριγχαμ μαζί με την Βασίλισσα και τον μεγαλύτερο αδελφό του, τον διάδοχο του θρόνου Κάρολο, δεν παρέστη στην επίσημη χριστουγεννιάτικη λειτουργία. Ο δούκας της Υόρκης έχει εμπλακεί στο σκάνδαλο του Αμερικανού επιχειρηματία Τζέφρι Επστάιν με αποτέλεσμα να έχει αποσυρθεί από όλες τις δημόσιες εμφανίσεις.

"Η πιστή οικογένεια" - είναι ο τίτλος στην εφημερίδα The Sun . "Μια δύσκολη χρονιά για την Βασίλισσα τελείωσε με αισιοδοξία" , γράφει η εφημερίδα. "Τα Χριστούγεννα είναι μια κατεξοχήν οικογενειακή γιορτή και η βασίλισσα Ελισάβετ το γνωρίζει αυτό πολύ καλά" , σημειώνει η αρθρογράφος της Sun, Έμιλι Άντριους.

Ο Guardian εκτιμά ότι χθες , την ημέρα των Χριστουγέννων , "η βασιλική οικογένεια έδωσε μια παράσταση ενότητας". Η εφημερίδα επισημαίνει το γεγονός ότι ο πρίγκιπας Άντριου παρέστη μαζί με την μητέρα του σε μία ιδιωτική εκκλησιαστική λειτουργία αποφεύγοντας το πλήθος και τους φωτογράφους.

Η Daily Telegraph θεωρεί ότι χθες ήταν - "μια πολύ ιδιαίτερη ημέρα για την Βασίλισσα με τα δύο δισέγγονά της να παρίστανται για πρώτη φορά στη θεία λειτουργία των Χριστουγέννων".

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το