Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Μπόρις Τζόνσον: Ας αρχίσει η επούλωση των πληγών του Brexit

banner roots

Μπόρις Τζόνσον: Ας αρχίσει η επούλωση των πληγών του Brexit
14.12.2019 | 12:56

Μπόρις Τζόνσον: Ας αρχίσει η επούλωση των πληγών του Brexit

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Πολλές από τις εφημερίδες του Σαββάτου επικεντρώνονται στη νικητήρια ομιλία του Μπόρις Τζόνσον μετά τον θρίαμβο στην εκλογική αναμέτρηση της 12ης Δεκεμβρίου.

“Ας αρχίσει η επούλωση των πληγών του Brexit” – ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού και αρχηγού του Συντηρητικού κόμματος προς τον βρετανικό λαό.

Η φράση αυτή είναι ο πηχυαίος τίτλος στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας The Times. H εφημερίδα υπογραμμίζει ότι ο Τζόνσον με την ομιλία έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ χθες Παρασκευή πρόσφερε κλάδο ελαίας στους Remainers. O κ. Τζόνσον έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να αγνοήσει αυτούς που αντιστάθηκαν στο Brexit και ζήτησε από τους ψηφοφόρους να συμβάλλουν στην προσπάθεια για την οικοδόμηση καλών σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Ονειρεύομαι την επανένωση της χώρας”, είπε ο πρωθυπουργός. Άλλη μία φράση της νικητήριας ομιλίας του Μπόρις Τζόνσον που την κάνει πρωτοσέλιδο τίτλο η Daily Express.

“O πρωθυπουργός ευχήθηκε Ευτυχισμένα Χριστούγεννα και συνέστησε στο εκλογικό σώμα Καλή Ανάπαυση”, διαβάζουμε στη Sun. Brexellent – o χαρακτηριστικός πηχυαίος τίτλος της εφημερίδας , συνδυασμός των λέξεων Brexit και excellent.  

“Τα καταφέραμε”, τονίζει η Daily Mail που από την αρχή είχε υποστηρίξει την εκστρατεία για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ. “Ο πρωθυπουργός με το μήνυμα του για την επούλωση των πληγών αναπτέρωσε το ηθικό μας”, γράφει η Mail.

Στην ομιλία του Μπόρις Τζόνσον η Daily Telegraph διακρίνει μια μετατόπιση προς το κέντρο ειδικά όταν ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ότι θα τιμήσει την ψήφο εκείνων που για πρώτη φορά ψήφισαν το Συντηρητικό κόμμα εκπληρώνοντας τις προεκλογικές τους εξαγγελλίες για την ανακούφιση των οικονομικά αδύναμων.    

Οι Times επισημαίνουν ότι οι προσπάθειες του κ. Τζόνσον για την επίτευξη της ενότητας ήδη έχουν τεθεί σε δοκιμασία όταν ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αντίθεσή του στη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την πρώτη υπουργό της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον , ο Μπόρις Τζόνσον επανέλαβε ότι πρέπει να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2014 στο οποίο με πλειοψηφία 55, 3% οι σκωτσέζοι απέρριψαν την πρόταση για “αποδέσμευση” από το Ηνωμένο Βασίλειο.  

“Η μάχη για την ενότητα του Ηνωμένου Βασιλείου έχει αρχίσει” – διαβάζουμε στην εφημερίδα i.  

Στη Σκωτία η Daily Record κυκλοφορεί σήμερα με τη φωτογραφία της Νίκολα Στέρτζον στην πρώτη σελίδα και με πηχυαίο τίτλο “Μη μου κλείνεις το δρόμο Μπόρις”.

Ο Scotchman εκτιμά ότι “οι δύο ηγέτες είναι σε πορεία σύγκρουσης”.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel