Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ντόναλντ Τραμπ : Οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται για το NHS
Ντόναλντ Τραμπ : Οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται για το NHS
04.12.2019 | 09:35

Ντόναλντ Τραμπ : Οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται για το NHS

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Η Daily Telegraph είναι μία από τις εφημερίδες που έχουν ως πρωτοσέλιδο θέμα την τρίμερη επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ. Στο σχετικό δημοσίευμα υπογραμμίζεται η δήλωση του Αμερικανού προέδρου ότι το NHS δεν θα βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κατά τις μελλοντικές εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου - "ακόμη και αν μας το παραδώσατε σε μια ασημένια πιατέλα". Το Εργατικό κόμμα ισχυρίζεται ότι το βρετανικό σύστημα δημόσιας υγείας θα μπορούσε να είναι "προς πώληση" σε μια εμπορική συμφωνία μετά το Brexit.

Η δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ για το NHS είναι πρώτο θέμα και στην Daily Express.  Η εφημερίδα δημοσιεύει στην πρώτη σελίδα τη φωτογραφία του Τραμπ μαζί   με τη σύζυγό του Μελάνια. Το χθεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε και την παρουσία του ζεύγους στη δεξίωση που έγινε στην Ντάουνινγκ Στριτ προς τιμή των ηγετών των χωρών του ΝΑΤΟ.  

O Guardian γράφει ότι ο ηγέτης του Εργατικού κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν παραμένει επιφυλακτικός ως προς τις προθέσεις του προέδρου των ΗΠΑ για τη δημόσια υγεία στη Βρετανία. "Εάν πράγματι οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται , γιατί οι σχετικές συνομιλίες με τη βρετανική κυβέρνηση συνεχίσθηκαν επί δύο χρόνια ; " - αναρωτήθηκε ο κ. Κόρμπιν. Αργότερα ο Τζέρεμι Κόρμπιν ανέφερε στον Τζέρεμι Βάιν του BBC ότι επρόκειτο να ζητήσει από τον πρόεδρο Τραμπ να τον διαβεβαιώσει ότι δεν σκοπεύει - " να αγγίξει το εθνικό σύστημα υγείας" - κατά τη δεξίωση υποδοχής των ηγετών των κρατών του ΝΑΤΟ στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.  

"Αμφιβάλλει ο Κόρμπιν για τη δέσμευση του Τραμπ αναφορικά με το NHS" - ο πρωτοσέλιδος τίτλος στην εφημερίδα i .

"Οι ισχυρισμοί του Τζέρεμι Κόρμπιν για το NHS κατέρρευσαν μετά τα σχόλια του προέδρου Τραμπ" - διαβάζουμε στη Sun .        

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018