Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Καναδάς: Φόβοι για πολλά θύματα από τη φονική έκρηξη σε τρένο

banner roots

Καναδάς: Φόβοι για πολλά θύματα από τη φονική έκρηξη σε τρένο
07.07.2013 | 14:10

Καναδάς: Φόβοι για πολλά θύματα από τη φονική έκρηξη σε τρένο

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Η εταιρεία Montreal, Maine & Atlantic Railway ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τις αναφορές που έχουν μεταβιβαστεί σε αυτήν υπάρχει ένας αριθμός νεκρών και τραυματιών, μετά από τον εκτροχιασμό του εμπορευματικού συρμού που μετέφερε αργό πετρέλαιο και πετροχημικά προϊόντα το απόγευμα του Σαββάτου.

Πανικός επικρατεί στην περιοχή, ενώ πάνω από 1.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

"Ορισμένα από τα βαγόνια του τρένου εξερράγησαν στο κέντρο της μικρής καναδικής πόλης Λακ-Μεγκαντίκ στο Κεμπέκ, προκαλώντας τον άγνωστο αριθμό των θυμάτων" σύμφωνα με την σιδηροδρομική εταιρεία.

Ο εμπορευματικός συρμός που μετέφερε αργό πετρέλαιο και προϊόντα πετρελαίου, εκτροχιάστηκε στο κέντρο της μικρής πόλης Λακ-Μεγκαντίκ περί τη 1.00 τοπική ώρα (8.00 ώρα Ελλάδας) και πολλά βαγόνια του εξερράγησαν με αποτέλεσμα η φωτιά που ξέσπασε να εξαπλωθεί σε τουλάχιστον 30 κτήρια, ανάμεσά τους καφέ και εστιατόρια γεμάτα πελάτες.

Σε ανακοίνωση της η σιδηροδρομική εταιρεία ανέφερε ότι το τρένο είχε σταματήσει για την αλλαγή της βάρδιας, σε ένα σημείο 11 χιλιόμετρα δυτικά του Λακ - Μεγκαντίκ.

Το τρένο, χωρίς μηχανοδηγό, άρχισε να κινείται άγνωστο πώς προς την μικρή επαρχιακή πόλη, όπου τελικά εκτροχιάστηκε.

Η Montreal, Maine & Atlantic Railway δεν ανέφερε γιατί και πως το τρένο μετακινήθηκε, και αναμένει να ανακτήσει τον καταγραφέα των δρομολογίων της αμαξοστοιχίας - κάτι σαν το μαύρο κουτί των αεροπλάνων - για να υπάρξει πιθανή απάντηση στα αίτια του σοβαρού σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Από την ισχυρότατη έκρηξη καταστράφηκε τμήμα του κέντρου της πόλης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο  πυροσβέστης που μετείχε στη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

"Υπήρχαν τουλάχιστον 50 άτομα στο μπαρ. Δεν υπάρχει τίποτα αριστερά", είπε ο πυροσβέστης, ο οποίος ζήτησε να κρατηθεί η ανωνυμία του. "Το ωστικό κύμα από την έκρηξη διέλυσε το κτίριο".

"Έχουμε ήδη επιβεβαιώσει ένα θάνατο αλλά αναμένουμε ότι οι νεκροί θα είναι πολύ περισσότεροι", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γκάι Λαποιντέ. Ο ίδιος πάντως αρνήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι 40 έως 80 άνθρωποι αγνοούνται.

Πηγή: news247.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το