Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Παρέμβαση του Αρχιραβίνου Εφραίμ Μίρβις στην προεκλογική εκστρατεία

the roots web banners 06

Βρετανία: Παρέμβαση του Αρχιραβίνου Εφραίμ Μίρβις στην προεκλογική εκστρατεία
26.11.2019 | 11:12

Βρετανία: Παρέμβαση του Αρχιραβίνου Εφραίμ Μίρβις στην προεκλογική εκστρατεία

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η επίθεση του Αρχιραβίνου της Βρετανίας Εφραίμ Μίρβις (Efraim Mirvis) κατά του ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν είναι το κύριο θέμα στους Times. Η εφημερίδα θεωρεί ότι πρόκειται για μια "πρωτοφανή παρέμβαση στην πολιτική ζωή της χώρας".

O Μεγάλος Ραβίνος ισχυρίζεται ότι το Εργατικό κόμμα "δεν έχει κάνει αρκετά για να ξεριζώσει τον αντισημιτισμό" και συνιστά στους ψηφοφόρους στις γενικές εκλογές να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Στην εφημερίδα The Times o Εφραίμ Μίρβις υποστηρίζει ότι "ένα δηλητήριο με τις ευλογίες της ηγεσίας έχει ριζώσει στο κόμμα".

Ο ισχυρισμός ότι έχουν διερευνηθεί όλες οι καταγγελίες για αντισημιτισμό στους κόλπους του Εργατικού κόμματος είναι "μυθοπλασία", σημειώνει ο Μίρβις.          

Η Daily Telegraph υπογραμμίζει ότι τα σχόλια του επικεφαλής της Εβραϊκής κοινότητας για το πρόσωπο του Τζέρεμι Κόρμπιν είναι "επικριτικά".

"Στη Βρετανία οι θρησκευτικοί ηγέτες αποφεύγουν να εμπλέκονται στην πολιτική ειδικά σε περιόδους εκλογών", αναφέρει η Daily Mail. H ίδια εφημερίδα εκτιμά ότι η παρέμβαση του Εφραίμ Μίρβις είναι "πολύ σημαντική εξέλιξη".

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν τελευταία επανειλημμένα έχει τονίσει ότι τα φαινόμενα αντισημιτισμού στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν αντιμετωπισθεί με την αποπομπή μελών.

Tο Εργατικό κόμμα, εν τω μεταξύ, χαρακτήρισε αβάσιμες τις πληροφορίες που αναδεικνύει η Daily Telegraph, ότι δηλαδή το πολιτικό μέλλον του κ. Κόρμπιν είναι αβέβαιο και ότι "μπορεί να τεθεί προς συζήτηση" για την επίτευξη συμφωνίας με τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες ή με το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα. Οι σχετικές πληροφορίες, σύμφωνα με την Telegraph, προέρχονται από ένα ανεξάρτητο μέλος της Βουλής των Λόρδων, τον λόρδο Κέρσλεϊκ, ο οποίος ήταν πρώην επικεφαλής της Δημόσιας Διοίκησης. Ο λόρδος Κέρσλεϊκ διατηρεί στενές φιλικές σχέσεις με τον αντιπρόεδρο του Εργατικού κόμματος και υπουργό των Οικονομικών της σκιώδους κυβέρνησης Τζον ΜακΝτόνελ, επισημαίνει η Telegraph.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel