Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Μαίνεται ο σάλος από τη συνέντευξη του πρίγκιπα Άντριου στο BBC

banner roots

Βρετανία:  Μαίνεται ο σάλος από τη συνέντευξη του πρίγκιπα Άντριου στο BBC
18.11.2019 | 13:14

Βρετανία: Μαίνεται ο σάλος από τη συνέντευξη του πρίγκιπα Άντριου στο BBC

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Για τρίτη μέρα τα αρνητικά σχόλια και οι αντιδράσεις για τη συνέντευξη που έδωσε ο πρίγκιπας Άντριου στην Έμιλι Μέιτλις του BBC και η οποία μεταδόθηκε το περασμένο Σάββατο το βράδυ (BBC2 , Newsnight) συνεχίζουν να είναι πρωτοσέλιδο θέμα στις βρετανικές εφημερίδες.

Σύμφωνα με τους Financial Times,η απόφαση να δοθεί η συνέντευξη ήταν τελείως λανθασμένη. Οι επιπτώσεις για τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και τη βασιλική οικογένεια ίσως αποδειχθούν περισσότερο επιζήμιες από εκείνες που είχαν προκληθεί με τις συνεντεύξεις του πρίγκιπα Καρόλου και της πριγκίπισσας Νταϊάνα για την κατάρρευση του γάμου τους , εκτιμά η εφημερίδα.  

Για την εφημερίδα i η συνέντευξη έμοιαζε με "ταινία τρόμου" και ήταν μια από τις πιο περίεργες συνεντεύξεις που έχει δώσει ποτέ μέλος της βασιλικής οικογένειας στην τηλεόραση.

Ο Guardian σημειώνει ότι η συνέντευξη στην οποία ο πρίγκιπας Άντριου υπερασπίζεται τη φιλία του με τον παιδόφιλο πολυεκατομμυριούχο Τζέφρεϊ Επστάιν έγινε δεκτή - "με δυσπιστία και οργή και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού". Ο Επστάιν αυτοκτόνησε στο κελί του ενώ αντιμετώπιζε κατηγορίες εκμετάλλευσης ανήλικων κοριτσιών.

Ο πρίγκιπας Άντριου στη συνέντευξη που έδωσε στο BBC αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες της Αμερικανίδας Βιρτζίνια Ρόμπερτς που ισχυρίζεται ότι το 2001 όταν ήταν 17 ετών ο Επστάιν την ανάγκασε να έχει σεξουαλικές επαφές με τον δευτερότοκο υιό της βασίλισσας Ελισάβετ.        

Ο Άντριου δέχεται μεγάλες πιέσεις από τους επικριτές του στη Βρετανία και στις ΗΠΑ να ζητήσει συγγνώμη από τα θύματα του Τζέφρεϊ Επστάιν , γράφει η εφημερίδα The Guardian .

Σύμφωνα με τον Guardian , υπάρχει μεγάλη αναντιστοιχία μεταξύ της γλώσσας που χρησιμοποίησε στη διάρκεια της συνέντευξης και της γενικότερης συμπεριφοράς του πρίγκιπα Άντριου και της σοβαρότητας των καταγγελιών εις βάρος του.  

Η Daily Mail επισημαίνει ότι ο πρίγκιπας Άντριου είπε στους φίλους του ότι λυπάται που στη συνέντευξη με την Έμιλι Μέιτλις δεν κατέστησε σαφές ότι αισθάνεται συμπόνια για τα θύματα του Επστάιν.

"Γιατί συμφώνησε να δώσει αυτή τη συνέντευξη ;" - αναρωτιέται ο Ρίτσαρντ Κέι της Mail. "Πρόκειται για μια από τις πιό ανήκουστες πράξεις αυτοτραυματισμού από οποιοδήποτε μέλος της βασιλικής οικογένειας", σημειώνει ο αρθρογράφος της Daily Mail.

Σύμφωνα με τη Sun , ο πρίγκιπας Άντριου είπε στη βασίλισσα Ελισάβετ ότι η συνέντευξη ήταν "μεγάλη επιτυχία". "Πρόκειται για τον πιο τρελό ισχυρισμό που έχει κάνει ο πρίγκιπας μέχρι σήμερα" , γράφει η εφημερίδα.

Οι Times μας ενημερώνουν ότι μολονότι τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ φαίνεται να ξαφνιάστηκαν από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η συνέντευξη , εν τούτοις κρίνουν ότι θα μπορέσουν να εκτιμήσουν τον αντίκτυπο και το μέγεθός του εφόσον καταλαγιάσει ο σάλος που έχει προκληθεί. "Έχουν προετοιμασθεί για αρκετές μέρες αρνητικής δημοσιότητας" , επισημαίνει η εφημερίδα.  

Σύμφωνα με τους Times - "οι υπεκφυγές του πρίγκιπα Άντριου  προκάλεσαν αμηχανία και ντροπή με αποτέλεσμα η μοναρχία να έχει βαλτώσει σε ένα σκάνδαλο".

"Η δυσμενής θέση στην οποία έχει περιέλθει ο πρίγκιπας είναι κατά πάσα πιθανότητα ανεπανόρθωτη" , εκτιμούν οι Times. "Το πρώτο βήμα για την απαγκίστρωση της μοναρχίας από το σκάνδαλο θα πρέπει να είναι η υποχώρηση του πρίγκιπα Άντριου από το δημόσιο ρόλο του και η διατήρηση για μακρά περίοδο της σιωπής του" , καταλήγει η εφημερίδα The Times.      

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel