Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανικές εκλογές : Broadband internet για όλους υπόσχεται το Εργατικό κόμμα

banner roots

Βρετανικές εκλογές : Broadband internet για όλους υπόσχεται το Εργατικό κόμμα
15.11.2019 | 11:21

Βρετανικές εκλογές : Broadband internet για όλους υπόσχεται το Εργατικό κόμμα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η δωρεά ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι η νέα προεκλογική υπόσχεση των Εργατικών.  

Το κόστος υπολογίζεται να είναι ύψους £ 20 δισεκ. και εν μέρει θα καλυφθεί από την εθνικοποίηση της BT (Βρετανικές Τηλεπικοινωνίες) και της αύξηση της φορολογίας των εταιρειών παροχής σύγχρονης τεχνολογίας , είπε στο BBC ο υπουργός των Οικονομικών της σκιώδους κυβέρνησης Τζον ΜακΝτόνελ.  

Η νέα δέσμευση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς το εκλογικό σώμα είναι πρώτη είδηση στα πρωινά δελτία του BBC και πρωτοσέλιδο θέμα σε δύο εφημερίδες σήμερα στους Times και στη Metro.  

"Δισεκατομμύρια υπόσχεται το Εργατικό κόμμα για την εθνικοποίηση του broadband" - ο πηχυαίος τίτλος στην εφημερίδα The Times. To "ελεύθερο internet θα έχει ένα κόστος για τον φορολογούμενο από £ 12 δισεκ. μέχρι και £ 25 δισεκ. , σημειώνουν οι Times. Στο ποσό αυτό θα πρέπει να προστεθούν άλλα £ 20 δισεκ. για την έναρξη λειτουργίας της νέας υπηρεσίας σε πανεθνικό επίπεδο , προσθέτει η εφημερίδα.

"Το Εργατικό κόμμα υπόσχεται δωρεά broadband για όλους" - ο τίτλος στην πρώτη σελίδα της Metro. Μια κυβέρνηση Εργατικών υπό τον Τζέρεμι Κόρμπιν θα εγκαινιάσει ένα πρόγραμμα που θα επιτρέψει έως το έτος 2030 σε όλα τα νοικοκυριά και σε όλες τις επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο να έχουν ελεύθερη ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενημερώνει τους αναγνώστες της η εφημερίδα.

Το σύστημα θα είναι υπερσύγχρονο και η δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων , σημάτων και πληροφοριών θα γίνεται με μεγάλη ταχύτητα , υπογράμμισε στο BBC ο Τζον ΜακΝτόνελ.        

"Πρόκειται για ένα ακόμη σχέδιο που κινείται στο χώρο της φαντασίας και το οποίο θα επιβαρύνει τους ψηφοφόρους με πολλά δισεκατομμύρια" , ήταν η πρώτη αντίδραση των Συντηρητικών.

"Ακόμη μία υπερβολικά ακριβή πρόταση στη λίστα των επιθυμιών του Εργατικού κόμματος" , έσπευσε να δηλώσει εκπρόσωπος των Φιλελευθέρων Δημοκρατών.    

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel