Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανικές εκλογές: Όλα του Κόρμπιν δύσκολα
Βρετανικές εκλογές: Όλα του Κόρμπιν δύσκολα
09.11.2019 | 11:46

Βρετανικές εκλογές: Όλα του Κόρμπιν δύσκολα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του Εργατικού κόμματος Ντέιβιντ Μπλάνκετ σε άρθρο στην Daily Telegraph αναφέρεται στο κλίμα “απελπισίας, αντισημιτισμού και βιαιότητας” που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Μπλάνκετ υποστηρίζει ότι το Εργατικό κόμμα “μαστίζεται από τη μισαλλοδοξία και τις εσωτερικές συγκρούσει” με αποτέλεσμα οι πιθανότητες να κερδίσει τις επόμενες εκλογές είναι πολύ περιορισμένες.

“Οι Εργατικοί στην καλύτερη περίπτωση μπορούν να ελπίζουν ότι“, σημειώνει ο πρώην υπουργός, “την επομένη των εκλογών δεν θα έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση”. Ο κ. Μπλάνκετ παροτρύνει τους μετριοπαθείς υποστηρικτές του κόμματος να παραμείνουν σταθεροί στις θέσεις τους και να δώσουν τη μάχη της κάλπης.        

Η Daily Express δημοσιεύει τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της YouGov που δείχνουν ότι η υποστήριξη για τον Τζέρεμι Κόρμπιν στα παραδοσιακά προπύργια των Εργατικών σε όλη τη χώρα έχει καταρρεύσει. Στις δημοσκόπηση συμμετείχαν 11.000 άνθρωποι.

“Πρόκειται για ένα καταστροφικό πλήγμα για το πρόσωπο του κ. Κόρμπιν”, γράφει η Express που επισημαίνει ότι στην κούρσα των εκλογών εκτός από το Λονδίνο και τις εκλογικές περιφέρειες στη βορειοανατολική Αγγλία σε όλη την υπόλοιπη Αγγλία προηγούνται οι Τόρις.

Ο ιστότοπος της Huffpost ισχυρίζεται ότι το Εργατικό κόμμα εξετάζει το ενδεχόμενο να εκλέξει δύο στελέχη που θα διαδεχθούν στην ηγεσία τον Τζέρεμι Κόρμπιν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει η HuffPost ο ένας ηγέτης θα προέρχεται από μια πόλη στην οποία πλειοψήφησαν οι υποστηρικτές της παραμονής της χώρας στην ΕΕ στο δημοψήφισμα του 2016 και ο άλλος από μία πόλη όπου υπερίσχυσε η ψήφος Leave.

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018