Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Νέος πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων ο Λίντσεϊ Χόιλ
Βρετανία: Νέος πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων ο Λίντσεϊ Χόιλ
05.11.2019 | 13:01

Βρετανία: Νέος πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων ο Λίντσεϊ Χόιλ

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Ο βουλευτής των Εργατικών Λίντσεϊ Χόιλ εξελέγη χθες νέος πρόεδρος (Speaker) της Βουλής των Κοινοτήτων, διαδεχόμενος των Τζον Μπέρκοου που κατείχε αυτήν τη θέση επί μια δεκαετία. Ο Χόιλ, που θεωρείτο εξαρχής το φαβορί, εξελέγη στον τέταρτο γύρο, με 325 ψήφους υπέρ σε σύνολο 540.

"Ο Χόιλ υπόσχεται να εκπληρώσει τον ρόλο του με χιούμορ" , γράφει σήμερα ο Guardian .

"Θα είμαι ουδέτερος", είπε ο 62χρονος Χόιλ μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος. "Αυτή η Βουλή θα αλλάξει, αλλά θα αλλάξει προς το καλύτερο", πρόσθεσε.

Οι Financial Times εκτιμούν ότι η εκλογή του Χόιλ μπορεί να σηματοδοτήσει την επιστροφή σε ένα λιγότερο "φανταχτερό στυλ" άσκησης των καθηκόντων του προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων σε σχέση "με το εριστικό ύφος και την απαρχαιωμένη ρητορική" του προκατόχου του Χόιλ , του Τζον Μπέρκοου.

Η Sun σημειώνει ότι χρειάσθηκαν να παρέλθουν πέντε ώρες για να ολοκληρωθεί η ψηφοφορία για την ανάδειξη του Χόιλ στην προεδρία της Βουλής των Κοινοτήτων με αποτέλεσμα ο Guardian να διαμαρτύρεται ότι οι βουλευτές σε αυτή η Βουλή των Κοινοτήτων έχουν την τάση να περιπλέκουν τα πράγματα. "Κάτι απλό όπως είναι η εκλογή του Speaker μετατράπηκε σε μια σύνθετη διαδικασία" , σημειώνει ο συντάκτης του σχετικού δημοσιεύματος.

"Παράλογη", χαρακτηρίζει τη διαδικασία ψηφοφορίας ο Κουέντιν Λετς των Times. "Σε κάθε γύρο νοκ- άουτ επακολουθούσε μια παγερή περίοδο αναμονής μέχρι να εκτυπωθούν τα νέα ψηφοδέλτια" , σημειώνει ο αρθρογράφος των Times. "Το πιλοτήριο των εκλεγμένων πολιτικών μας που δεν είναι σε θέση να εποπτεύσει με επιδέξιο τρόπο μια μυστική ψηφοφορία" , προσθέτει αναφερόμενος στη σημερινή σύνθεση της Βουλής των Κοινοτήτων.  

"Όταν τελικά αναδείχθηκε νικητής, το πρόσωπο του σερ Λίντσεϊ Χόιλ ήταν εκείνο ενός έντιμου αγρότη του οποίου ο χοίρος επικράτησε σε κτηνοτροφικό διαγωνισμό", γράφει ο Χένρι Ντιντς στη Daily Mail.            

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018