Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>“Μαμά, σ’ αγαπώ... Πεθαίνω επειδή δεν μπορώ να αναπνεύσω”
“Μαμά, σ’ αγαπώ... Πεθαίνω επειδή δεν μπορώ να αναπνεύσω”
26.10.2019 | 11:36

“Μαμά, σ’ αγαπώ... Πεθαίνω επειδή δεν μπορώ να αναπνεύσω”

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Τα περισσότερα πρωτοσέλιδα σήμερα έχουν την ίδια εικόνα. Είναι η φωτογραφία της 26χρονης γυναίκας από το Βιετνάμ της οποίας το πτώμα μαζί με άλλα 38 πτώματα βρέθηκε στο πίσω μέρος φορτηγού στο Έσεξ.

O πηχυαίος τίτλος των Times στην πρώτη σελίδα υπογραμμίζει αυτό που η εφημερίδα αποκαλεί “μια σειρά απελπισμένων μηνυμάτων” που η Φαμ Θι Τρα Μάι έστειλε στην οικογένειά της.

“Μαμά, σ’ αγαπώ και τον μπαμπά πολύ... Πεθαίνω επειδή δεν μπορώ να αναπνεύσω”, αυτά ήταν τα τελευταία λόγια της γυναίκας από το Βιετνάμ στην οικογένεια της.

Όπως αποκάλυψαν οι γονείς της Φαμ Θι Τρα Μάι, κατέβαλαν το ποσό των 30.000 λιρών για να μεταφερθεί λαθραία η κόρη τους στη Βρετανία.  

H Daily Telegraph σημειώνει ότι τα μηνύματα απελπισίας της άτυχης γυναίκας είχαν σταλεί την Τρίτη το βράδυ, γύρω στις 10.30 μ.μ., τρείς ώρες πριν ανακαλυφθούν τα πτώματα των 39 ανθρώπων στο κοντέινερ–ψυγείο.

Η εφημερίδα The Guardian επισημαίνει ότι οι “σπαραξικάρδιες” εκκλήσεις για πληροφορίες από οικογένειες στο Βιετνάμ φαίνεται να αντικρούουν την αρχική εκτίμηση της αστυνομίας ότι όλοι όσοι έχασαν τη ζωή τους ήταν Κινέζοι – αλλά προσθέτει η εφημερίδα γίνεται κατανοητό ότι ορισμένα από τα θύματα είχαν χρησιμοποιήσει κινέζικα διαβατήρια.

Σύμφωνα με τις βελγικές αρχές, οι 39 άνθρωποι ήταν παγιδευμένοι τουλάχιστον από τη στιγμή που έφτασαν στο λιμάνι του Ζεεμπρούγκε.    

Εργαζόμενοι στα λιμάνια δήλωσαν στη Daily Mail ότι “ακόμα και αν δεν είχε ενεργοποιηθεί η ψύξη, όποιος ήταν κλεισμένος μέσα στο κοντέινερ για μεγάλο χρονικό διάστημα θα πέθαινε από ασφυξία. Τα φέρετρα έχουν περισσότερο αέρα από αυτά τα κοντέινερ όταν είναι σφραγισμένα”.  

Πηγές των μεταναστευτικών αρχών ανέφεραν στη Daily Mail ότι οι έλεγχοι στα βρετανικά λιμάνια που χρησιμοποιούνται για την παράνομη διακίνηση ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν “μειωθεί” τους τελευταίους 18 μήνες καθώς το εργατικό δυναμικό μεταφέρθηκε στο Ντόβερ για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στο κανάλι της Μάγχης.

         

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018