Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Brexit: Επιμένει ο Μπόρις Τζόνσον για αποχώρηση τις 31 Οκτωβρίου
Brexit: Επιμένει ο Μπόρις Τζόνσον για αποχώρηση τις 31 Οκτωβρίου
22.10.2019 | 12:16

Brexit: Επιμένει ο Μπόρις Τζόνσον για αποχώρηση τις 31 Οκτωβρίου

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Στην τελική προσπάθεια του Μπόρις Τζόνσον να πετύχει το Brexit έως τις 31 Οκτωβρίου επικεντρώνονται οι εφημερίδες.

"Τώρα είναι η κρίσιμη ώρα" , γράφει η Daily Mail η οποία προβλέπει ότι σήμερα θα δοθεί μια "τιτάνια μάχη" στο κοινοβούλιο.

Οι Financial Times υπογραμμίζουν ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός ελπίζει να σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην προσπάθειά του να πραγματοποιηθεί η αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ το αργότερο μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Η εφημερίδα προβλέπει ότι το νομοσχέδιο αποχώρησης ,κατά τη δεύτερη ανάγνωση στη Βουλή των Κοινοτήτων, μπορεί να συγκεντρώσει 320 ψήφους υπέρ έναντι 315 κατά.  

Οι Times μας ενημερώνουν ότι το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) έχει συνταχθεί με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που διαμαρτύρονται ότι δεν τους έχει δοθεί επαρκής χρόνος για τη μελέτη του νομοσχεδίου, γεγονός που είναι , κατά τους Times, "κακός οιωνός" για τον κ. Τζόνσον.

Ο Guardian προβάλλει στις δηλώσεις της Σίλβια Χέρμον. Η ανεξάρτητη βουλευτής της Βόρειας Ιρλανδίας προσκαλεί τον πρωθυπουργό να επισκεφθεί αυτή την επαρχία του Ηνωμένου Βασιλείου.

"Ο κ. Τζόνσον θα πρέπει να εξηγήσει στους ψηφοφόρους γιατί αξίζουν μόνο τρείς μέρες κοινοβουλευτικού ελέγχου για σημαντικές αλλαγές που θα τους επηρεάσουν", παρατήρησε η κ. Χέρμον.

Η Daily Mirror κατηγορεί τη Ντάουνινγκ Στριτ ότι επιδιώκει "να επιβάλλει με το ζόρι" τα μέτρα για το Brexit.

Από την άλλη μεριά σε κύριο άρθρο γνώμης η Sun προτρέπει τους αναγνώστες της να μην εξαπατηθούν από τους πολιτικούς που δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και υπεκφεύγουν. Η εφημερίδα προειδοποιεί ότι η αποδοχή της τροπολογίας του Εργατικού κόμματος για την παραμονή της Βρετανίας στην τελωνειακή ένωση με την ΕΕ δεν θα είναι ένα "ήπιο Brexit αλλά το τέλος του Brexit".

Η υπερψήφιση αυτής της τροπολογίας θα υποχρέωνε τον Μπόρις Τζόνσον να εγκαταλείψει την προσπάθεια για την αποδοχή της νομοθεσίας για το Brexit και να ζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών , σύμφωνα με τη Daily Telegraph.        

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018