Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Brexit: Πολύ κοντά σε συμφωνία Τζόνσον και ΕΕ

banner roots

Brexit: Πολύ κοντά σε συμφωνία Τζόνσον και ΕΕ
16.10.2019 | 09:48

Brexit: Πολύ κοντά σε συμφωνία Τζόνσον και ΕΕ

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Ο Guardian γράφει ότι ο Μπόρις Τζόνσον έχει κάνει "σημαντικές παραχωρήσεις" στις συνομιλίες για το Brexit και ότι "οι διαπραγματευτικές ομάδες συμφώνησαν καταρχήν ότι θα υπάρξουν τελωνειακά σύνορα στη Θάλασσα της Ιρλανδίας".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ανώτερες πηγές της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου θεωρούν ότι ένα προσχέδιο συμφωνίας θα μπορούσε να δημοσιευτεί αργότερα σήμερα, εάν η Downing Street δώσει το τελικό πράσινο φως.

Οι Financial Times μας ενημερώνουν ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον διαπραγματεύεται με την ηγέτη του κόμματος των Δημοκρατών Ενωτικών ( DUP), Αρλέν Φόστερ, την ενίσχυση από πλευράς Λονδίνου με σημαντικά κονδύλια της βορειοϊρλανδικής οικονομίας. Ο κ. Τζόνσον επιδιώκει να έχει τη στήριξη της κ. Φόστερ και του κόμματος της για μια συμφωνία Brexit, υπογραμμίζουν οι Financial Times.

Πριν μία ακόμη συνάντηση χθες αργά το βράδυ με τον Μπόρις Τζόνσον, η 'Αρλεν Φόστερ, δήλωσε ότι θα κάνει "ό,τι είναι καλύτερο για την ένωση". Σε ερώτηση που δέχθηκε για τις πληροφορίες που υποστηρίζουν ότι υπάρχει μία καταρχήν συμφωνία για ένα τελωνειακό σύνορο στη θάλασσα που χωρίζει το νησί της Ιρλανδίας με τη Βρετανία, και εάν πρόκειται να δεχθεί κάτι τέτοιο, απάντησε ότι η Βόρεια Ιρλανδία πρέπει να παραμείνει στην τελωνειακή ένωση με το υπόλοιπο ΗΒ, και ότι αυτή είναι μία αρχή που δεν πρόκειται να αλλάξει. Μετά τη συνάντηση , βρετανικά μέσα ενημέρωσης μετέφεραν την άποψη του DUP ότι "εξακολουθούν να υπάρχουν κενά και ότι απαιτείται περεταίρω προσπάθεια".  

Σύμφωνα με τη Daily Telegraph , ο Μπόρις Τζόνσον είναι ολοένα και πιο αισιόδοξος ότι μια συμφωνία θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή τόσο από την ΕΕ όσο και από το βρετανικό κοινοβούλιο πριν από το τέλος της εβδομάδας.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το