Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία : Προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

banner roots

Βρετανία : Προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης
15.10.2019 | 13:43

Βρετανία : Προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Ο Μπόρις Τζόνσον χθες παρουσίασε τις προτεραιότητες της κυβέρνησής του στο Κοινοβούλιο - με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του να περιλαμβάνονται στην παραδοσιακή ομιλία του Θρόνου.

Η βασίλισσα Ελισάβετ να εκφωνεί την ομιλία της στο Κοινοβούλιο απεικονίζεται σε πολλές εφημερίδες σήμερα.

"Τολμηρό όραμα για τη Βρετανία" , χαρακτηρίζει η Daily Express το νομοθετικό πρόγραμμα της κυβέρνησης. "Ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να ατενίζουμε το λαμπρό μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου στη μετα- Brexit εποχή", γράφει η εφημερίδα.

Αλλά για τη Daily Mirror η χθεσινή ομιλία ήταν "ένας προεκλογικός λόγος του Συντηρητικού κόμματος με πολλές ασυνάρτητες ιδέες".    

Η Sun εκτιμά ότι το μήνυμα του Μπόρις Τζόνσον- "Να τελειώνουμε με το Brexit για να μπορέσουμε να επικεντρωθούμε στην εγκληματικότητα, στο NHS και στο περιβάλλον" - θα αγγίξει τις χορδές πολλών εκατομμυρίων ψηφοφόρων.

Οι Financial Times θεωρούν ότι η χρονική στιγμή που παρουσιάσθηκε το πρόγραμμα της κυβέρνησης στην καλύτερη περίπτωση ήταν "παράξενη" και στη χειρότερη ήταν μέρος ενός σχεδίου του κυβερνώντος κόμματος για τη δέσμευση κοινοβουλευτικού χρόνου ώστε να αποτραπεί ο έλεγχος της στρατηγικής της κυβέρνησης για το Brexit.

Η Daily Telegraph υποστηρίζει ότι υπάρχει "συγκρατημένη αισιοδοξία" στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην ΕΕ για μια συμφωνία Brexit. Ωστόσο , σύμφωνα με την Telegraph , οι συνομιλίες για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ "κρέμονται από μία κλωστή".

Κατά τους Times , "υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ" και είναι πιθανό να έχουμε μια συμφωνία "την τελευταία στιγμή".

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel