Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>«Ναι» των ΗΠΑ για τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία | Λευκός Οίκος: Αποσυρόμαστε από την περιοχή

banner roots

«Ναι» των ΗΠΑ για τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία | Λευκός Οίκος: Αποσυρόμαστε από την περιοχή
07.10.2019 | 09:26

«Ναι» των ΗΠΑ για τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία | Λευκός Οίκος: Αποσυρόμαστε από την περιοχή

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Η σχεδιαζόμενη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία και ανατολικά του Ευφράτη θα γίνει σύντομα και δεν θα υποστηριχθεί από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

«Σήμερα, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η Τουρκία θα προχωρήσει σύντομα στην σχεδιασμένη επιχείρησή της στη Βόρεια Συρία. Οι ΗΠΑ δεν θα υποστηρίξουν, ούτε θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση, και οι δυνάμεις των ΗΠΑ, έχοντας νικήσει Χαλιφάτο του ISIS, δεν θα βρίσκονται πλέον στην άμεση περιοχή», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

To περασμένο Σάββατο, ο Ερντογάν είχε γνωστοποιήσει ότι θα πραγματοποιηθεί στρατιωτική επιχείρηση στη Βόρεια Συρία και ανατολικά του Ευφράτη με σκοπό την απομάκυρνση των κουρδικών δυνάμεων από τα συροτουρκικά σύνορα, αλλά και τη δημιουργία μιας ελεύθερης διέλευσης για τους πρόσφυγες.
Μάλιστα σημειώνεται ότι την Κυριακή (06/10) φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας απεικονίζουν τα τουρκικά στρατεύματα να ετοιμάζονται για τις ενέργειες που χρειάζονται, ώστε να δημιουργηθεί η λεγόμενη «ασφαλής ζώνη», όπως ισχυρίζεται ο Τούρκος Πρόεδρος.

Πηγή: iefimerida.gr 

 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το