Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Μηνύσεις από τον πρίγκιπα Χάρι κατά βρετανικών εφημερίδων
Μηνύσεις από τον πρίγκιπα Χάρι κατά βρετανικών εφημερίδων
05.10.2019 | 12:21

Μηνύσεις από τον πρίγκιπα Χάρι κατά βρετανικών εφημερίδων

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η απόφαση του πρίγκιπα Χάρι να καταθέσει μηνύσεις σε βάρος των εκδοτών των βρετανικών εφημερίδων The Sun και Daily Mirror είναι πρωτοσέλιδο θέμα σε πολλές εφημερίδες του Σαββάτου.

Εκπρόσωπος του Χάρι ανακοίνωσε ότι ο πρίγκιπας κινείται νομικά κατά των δύο εφημερίδων με την κατηγορία ότι παρακολουθούσαν το τηλέφωνό του και ότι υπέκλεψαν μηνύματα από τον τηλεφωνητή του.

"Ο Χάρι εντείνει τον πόλεμο με τον Τύπο" – ο πηχυαίος τίτλος στην Daily Telegraph. "Ο πρίγκηπας κλιμακώνει τον πόλεμο κατά των εφημερίδων", τονίζει η εφημερίδα i, ενώ στην πρώτη σελίδα του Guardian διαβάζουμε: "Ο πρίγκιπας Χάρι κηρύσσει τον πόλεμο στις εφημερίδες".

Στους Financial Times, ο αρθρογράφος Alex Barker θεωρεί ότι ο πρίγκηπας Χάρι είναι “ευέξαπτος χαρακτήρας” και σημειώνει ότι όταν ήταν μαθητής στον Eton είχε προχωρήσει στην έκδοση δικής του εφημερίδας για να παρακάμψει τους δημοσιογράφους που καταδίωκαν την οικογένειά του. Ωστόσο, η τρέχουσα μάχη του πρίγκιπα μπορεί να αποδειχθεί πιο δύσκολη, υποστηρίζει ο Barker, και οι κίνδυνοι της δικαστικής διαμάχης, όπως επισημαίνει ο αρθρογράφος των FT, είναι σαφείς.

Την περασμένη Τρίτη, ο πρίγκιπας Χάρι έσπευσε να υπερασπιστεί τη σύζυγό του Μέγκαν από τις βρετανικές ταμπλόιντ, που την παρενοχλούν, σύμφωνα με τον ίδιο, "χωρίς έλεος" όπως ακριβώς τη μητέρα του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα, ενώ ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει μήνυση σε βάρος της Mail on Sunday.

Φαίνεται πως ο πρίγκιπας Χάρι αναφερόταν στη δημοσίευση τον Φεβρουάριο από τη ταμπλόιντ Mail on Sunday μιας επιστολής της Μέγκαν στον πατέρα της Τόμας Μαρκλ, από τον οποίο κράτησε αποστάσεις, και ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να διαρρεύσει στα ΜΜΕ την τεταμένη σχέση του με την κόρη του.