Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κατέρρευσε γέφυρα στην Ταϊβάν: Φόβοι για εγκλωβισμένους σε σκάφη

banner roots

Κατέρρευσε γέφυρα στην Ταϊβάν: Φόβοι για εγκλωβισμένους σε σκάφη
01.10.2019 | 09:22

Κατέρρευσε γέφυρα στην Ταϊβάν: Φόβοι για εγκλωβισμένους σε σκάφη

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

«Η γέφυρα κατέρρευσε ενώ βρισκόταν πάνω της ένα βυτιοφόρο που μετέφερε καύσιμα» σύμφωνα με τις αρχές

Μια γέφυρα κατέρρευσε πάνω σε λιμάνι στο βορειοανατολικό τμήμα της Ταϊβάν την Τρίτη καταπλακώνοντας αλιευτικά σκάφη με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι πως ναυτικοί παγιδεύτηκαν, χωρίς, ωστόσο, οι αρχές να δίνουν στη δημοσιότητα κάποιον συγκεκριμένο αριθμό.

Αρκετοί τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία και δύτες επιχειρούν ήδη στο λιμάνι αναζητώντας ανθρώπους που υπάρχουν φόβοι πως παγιδεύτηκαν σε τουλάχιστον δύο αλιευτικά σκάφη, είπαν στελέχη της αυτοδιοίκησης της πόλης Σουάο.

 «Η γέφυρα κατέρρευσε περίπου στις 09:30 (τοπική ώρα), ενώ βρισκόταν πάνω της ένα βυτιοφόρο που μετέφερε καύσιμα, με αποτέλεσμα το όχημα να πάρει φωτιά», διευκρίνισε η Σι Ι-τσουν, γραμματέας του δημάρχου. «Φοβόμαστε ότι κάποιοι αλιείς μπορεί να έχουν παγιδευτεί στα σκάφη».

Οι αρχές ζήτησαν τη βοήθεια του στρατού για την επιχείρηση διάσωσης και έστησαν ένα κέντρο συντονισμού της.

Η κατάρρευση της γέφυρας, από την οποία διέρχονται αυτοκίνητα πάνω από ένα πολυάσχολο λιμάνι, προκάλεσε ζημιές σε τρία πλεούμενα και δύο οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του βυτιοφόρου. Τα αίτια του συμβάντος δεν είναι ακόμη γνωστά.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας από τη βορειοανατολική Ταϊβάν πέρασε ο τυφώνας Μίταγκ, με ανέμους 162 χιλιομέτρων την ώρα. Το ακραίο καιρικό φαινόμενο άφησε πίσω του 12 τραυματίες, ενώ προκάλεσε διακοπές της ηλεκτροδότησης σε πάνω από 66.000 σπίτια καθώς και την ακύρωση 150 πτήσεων επιβατικών αεροσκαφών.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το