Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Αναταραχή στους κόλπους του Εργατικού κόμματος

banner roots

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν , εκτιμούν ορισμένοι,  δέχεται πιέσεις να αποχωρήσει από την ηγεσία του Εργατικού κόμματος Ο Τζέρεμι Κόρμπιν , εκτιμούν ορισμένοι, δέχεται πιέσεις να αποχωρήσει από την ηγεσία του Εργατικού κόμματος
22.09.2019 | 10:50

Βρετανία: Αναταραχή στους κόλπους του Εργατικού κόμματος

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Δεύτερη ημέρα του ετήσιου συνεδρίου του Εργατικού κόμματος σήμερα στο Μπράιτον και οι εφημερίδες της Κυριακής στρέφουν την προσοχή τους στις εσωκομματικές διαμάχες που όπως φαίνεται καταπονούν την αξιωματική αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με την Sunday Telegraph, οι στενοί συνεργάτες του Τζέρεμι Κόρμπιν άρχισαν να ετοιμάζουν σχέδια για τη διαδοχή του επειδή όπως εκτιμούν η περίοδος της υψηλής δημοφιλίας του ηγέτη των Εργατικών έχει παρέλθει.

Η εφημερίδα επικαλείται μέλος της σκιώδους κυβέρνησης που ισχυρίσθηκε ότι ο κ. Κόρμπιν είναι – “έτοιμος να εγκαταλείψει την ηγεσία”.

Πηγή όμως προσκείμενη στο Εργατικό κόμμα υπογράμμισε ότι η “εκτίμηση αυτή είναι απόλυτα εσφαλμένη”.  

Η Sun on Sunday εκτιμά ότι η προσπάθεια της αριστερής πτέρυγας – της οργάνωσης Momentum -  για την κατάργηση της θέσης του αντιπροέδρου του κόμματος με στόχο την απομάκρυνση του Τομ Γουότσον θυμίζει τις σταλινικές εκκαθαρίσεις

“Είναι πλέον σαφές ότι οι σύντροφοι του κ. Κόρμπιν επιδιώκουν να επιβάλλουν έναν σοβιετικού τύπου σοσιαλισμό στη Βρετανία που δεν θα ανέχεται καμία αντιπολίτευση”, γράφει η Sun on Sunday.    

Οι Sunday Times από την πλευρά τους ασκούν κριτική και στους δύο ηγέτες των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων.    

Η εφημερίδα μας ενημερώνει ότι ένας από τους στενότερους συνεργάτες του κ. Κόρμπιν , ο Άντριου Φίσερ, ο οποίος έχει εκπονήσει το τελευταίο μανιφέστο του κόμματος , υπέβαλε την παραίτησή του με το σκεπτικό ότι το Εργατικό κόμμα υπό την ηγεσία του Τζέρεμι Κόρμπιν δεν πρόκειται να κερδίσει τις επόμενες γενικές εκλογές.

Σε υπόμνημα του, επισημαίνουν οι Sunday Times , ο κ. Φίσερ επικρίνει την ηγετική ομάδα του κόμματος για - “έλλειψη επαγγελματισμού, ικανότητας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας” – όπως γράφει η εφημερίδα.  

Αλλά σε ξεχωριστή δήλωση που έκανε στο BBC ο κ. Φίσερ τονίζει ότι για οικογενειακούς λόγους έχει υποβάλλει την παραίτησή του και ότι θα παραμείνει στη θέση του μέχρι τις επόμενες εκλογές εφόσον αυτές γίνουν το φθινόπωρο.  

 

 

Οι σχέσεις του Μπόρις Τζόνσον με την Τζένιφερ Αρκούρι

Όσον αφορά τον πρωθυπουργό , οι Sunday Times ισχυρίζονται ότι ο Μπόρις Τζόνσον όταν ήταν δήμαρχος του Λονδίνου δεν είχε αποκαλύψει ποτέ τις φιλικές σχέσεις και στη συνέχεια τη συνεργασία που είχε με την Τζένιφερ Αρκούρι πρώην φωτομοντέλο και αργότερα επιχειρηματία.    

Σύμφωνα με την εφημερίδα , η εταιρεία της κ. Αρκούρι που είχε δραστηριοποιηθεί στον τομέα της τεχνολογίας επί δημαρχίας Τζόνσον ενισχύθηκε με χιλιάδες λίρες από τα δημόσια ταμεία ενώ είχε προνομιακή μεταχείριση με τη συμμετοχή της σε τρεις εμπορικές αποστολές.

H κ. Αρκούρι αρνείται την εμπλοκή της σε οποιαδήποτε οικονομική ατασθαλία ενώ η Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα των Sunday Times.                

Τέλος να επισημάνουμε ότι παρά τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα για το Brexit   το Συντηρητικό κόμμα με ηγέτη τον Μπόρις Τζόνσον καταγράφει προβάδισμα 15 ποσοστιαίων μονάδων από το κόμμα των Εργατικών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε χθες Σάββατο, ενόψει πιθανής προκήρυξης πρόωρων εκλογών.

Οι Συντηρητικοί συγκεντρώνουν το 37% των ψήφων, ενώ οι Εργατικοί το 22% στη σφυγμομέτρηση της εταιρείας Opinium που διενεργήθηκε για την εφημερίδα Observer .

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel