Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Αμετανόητος ο Ακάρ: Στην Κύπρο είμαστε το ίδιο αποφασισμένοι όπως και το '74

banner roots

Αμετανόητος ο Ακάρ: Στην Κύπρο είμαστε το ίδιο αποφασισμένοι όπως και το '74
20.09.2019 | 09:14

Αμετανόητος ο Ακάρ: Στην Κύπρο είμαστε το ίδιο αποφασισμένοι όπως και το '74

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Τη γνωστή προκλητική ρητορική του επιστράτευσε για μια ακόμη φορά ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ προκειμένου να γνωστοποιήσει ότι η χώρα του είναι έτοιμη να υπερασπιστεί -με κάθε τρόπο- τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στις πηγές ενέργειας.

Ετσι, μετά την προειδοποιήσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ προς την Κύπρο και τις ξένες εταιρίες, τόσο ο Χολουσί Ακάρ, όσο και ο Φουάτ Οκτάι, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επανέλαβαν ότι το πνεύμα του '74 είναι παρόν και σήμερα, σε περίπτωση που θιγούν τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων, όπως μεταδίδει το sigmalive.com.

«Εχουμε μια σαφή στάση όσον αφορά τη δίκαιη κατανομή των πόρων της ανατολικής Μεσογείου. Εχουμε και σήμερα την ίδια αποφασιστικότητα που είχαμε και το 1974 όταν προστατεύσαμε τα δικαιώματα των Κυπρίων αδελφών μας. Ως εγγυήτρια χώρα θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου τόσο τα δικά μας δικαιώματα όσο και των τουρκοκυπρίων αδελφών μας», είπε χαρακτηριστικά ο Ακάρ, επαναλαμβάνοντας ότι δεν πρέπει να θεωρείται απειλή, όταν δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν κανένα τετελεσμένο και θα προστατεύσουν τα δικαιώματα και το δίκιο τους.

Ο Ακάρ μίλησε ξανά για «Γαλάζια Πατρίδα»

«Η προσέγγισή μας είναι σαφής. Αυτό που λέμε ότι πρέπει να γίνει βασίζεται στη λογική. Είμαστε υπέρ μίας μόνιμης και περιεκτικής λύσης στην Κύπρο. Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσουμε την ειρήνη, την ηρεμία και τη σταθερότητα στο νησί», συνέχισε, ενώ έκανε για μια ακόμη φορά αναφορά στο δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη (19/09) ο Χουλουσί Ακάρ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ελληνα ομόλογό του, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Οκτάι: Θα απαντήσουμε με πράξεις
Την ίδια ώρα ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, μιλώντας σε εκδήλωση της «Ένωσης Τουριστικών Επαγγελμάτων» του ψευδοκράτους χαρακτήρισε την Κύπρο «το μαργαριτάρι της Μεσογείου» και τόνισε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί το υπάρχον καθεστώς. «Για εμάς το σημαντικό δεν είναι το όνομα του μοντέλου της λύσης που θα εφαρμοστεί, αλλά η συμμετοχή των τουρκοκυπρίων στο μηχανισμό λήψης αποφάσεων και η πολιτική ισότητα», είπε.

Μεταξύ άλλων, ο Οκτάι κατηγόρησε επίσης την Κυπριακή Δημοκρατία για τις μονομερείς ενέργειες στο θέμα του φυσικού αερίου και προειδοποίησε κι εκείνος με τη σειρά του για «δυναμική απάντηση».

Πηγή: iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel