Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Brexit : Ο Μπόρις Τζόνσον παρομοιάζει τον εαυτό του με τον «Απίθανο Χαλκ»

banner roots

Brexit : Ο Μπόρις Τζόνσον παρομοιάζει τον εαυτό του με τον «Απίθανο Χαλκ»
15.09.2019 | 12:09

Brexit : Ο Μπόρις Τζόνσον παρομοιάζει τον εαυτό του με τον «Απίθανο Χαλκ»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Η Sunday Mail συγκρίνει τον πρωθυπουργό της Βρετανίας με τον «Απίθανο Χάλκ»,  τον φανταστικό χαρακτήρα που εμφανίζεται σε κόμικς της εταιρείας Marvel Comics. Βασικό χαρακτηριστικό του Χαλκ είναι η τεράστια φυσική του δύναμη. Η δύναμή του εξαρτάται συνήθως από την ψυχολογική του κατάσταση και ιδιαίτερα το θυμό του, ενώ παροιμιώδης είναι η φράση «όσο πιο θυμωμένος είναι ο Χαλκ, τόσο πιο δυνατός γίνεται». 

Σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στην Mail, o Μπόρις Τζόνσον «ορκίζεται» ότι θα «αποδεσμεύσει» την χώρα από την ΕΕ ως ο «νέος Απίθανος Χαλκ». H εφημερίδα σημειώνει ότι η έκκληση του πρωθυπουργού για τη συσπείρωση όλων αυτών που θέλουν την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ γίνεται μια μέρα πριν από την κρίσιμη συνάντηση του βρετανού πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αύριο στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Τζόνσον τονίζει στην Sunday Mail ότι το σημαντικότερο μήνυμα που θα μεταφέρει στις Βρυξέλλες είναι ότι «το Brexit θα έχει γίνει πραγματικότητα μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, παρά τη φασαρία στο κοινοβούλιο».

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Sunday Express «η Βρετανία έχει χάσει την πίστη της στους βουλευτές της».

Από τα 2.000 άτομα που ερωτήθηκαν από την εταιρεία ComRes, το 80% πιστεύει ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για σοβαρές μεταρρυθμίσεις σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του κοινοβουλίου, ενώ το 60% έχει τη γνώμη ότι οι βουλευτές δεν έχουν σεβαστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016.

Σε άρθρο γνώμης η Express σημειώνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο θα συμφωνούσαν με το συναίσθημα που είχε εκφράσει ο Όλιβερ Κρόμβελ το 1653, όταν είπε στους βουλευτές: «Για το όνομα του Θεού, προχωράτε!».

Τα απομνημονεύματα του Κάμερον

Οι Sunday Times δημοσιεύουν αποσπάσματα από το βιβλίο απομνημονευμάτων του Ντέιβιντ Κάμερον στα οποία ο πρώην πρωθυπουργός επιτίθεται στους πρώην συναδέλφους του βουλευτές στο Συντηρητικό κόμμα.  

Οι σκληρότερες κριτικές επικεντρώνονται στον Μάικλ Γκόουβ ο οποίος , σύμφωνα με τον Κάμερον, έγινε «πρεσβευτής διαστρέβλωσης της αλήθειας σε μια περίοδο λαϊκισμού» κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για το δημοψήφισμα του 2016.

Ο Γκόουβ είναι μέλος του υπουργικού συμβουλίου και έχει επιφορτισθεί με τις προετοιμασίες ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, επισημαίνουν οι Sunday Times, σύμφωνα με τα απομνημονεύματα του Ντέιβιντ Κάμερον, σε κατ΄ιδίαν συνομιλίες δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός δεύτερου δημοψηφίσματος μετά από νέες διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

Οι Sunday Times εκτιμούν ότι αυτή η «αποκάλυψη» θα μπορούσε να βλάψει τον κ. Τζόνσον ο οποίος τώρα υποστηρίζει ότι αντιτίθεται σθεναρά σε μια δεύτερη ψηφοφορία για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην ΕΕ.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το