Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βαριά ήττα του Μπόρις Τζόνσον στη Βουλή

the roots web banners 06

Βαριά ήττα του Μπόρις Τζόνσον στη Βουλή
04.09.2019 | 11:40

Βαριά ήττα του Μπόρις Τζόνσον στη Βουλή

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Με ψήφους 328 υπέρ, έναντι 301 κατά, η πρόταση της αντιπολίτευσης για την αποτροπή ενός άτακτου Brexit πέρασε, με τον Μπόρις Τζόνσον να δέχεται βαριά ήττα.

"Ο Τζόνσον χάνει τον έλεγχο", "Αντάρτες βουλευτές κατά του Τζόνσον", "Κατέρρευσε η στρατηγική του Τζόνσον για το Brexit", "Το Κοινοβούλιο παραδίδεται στην ΕΕ", "Ο Τζόνσον ζητάει να γίνουν εκλογές" - ορισμένοι από τους πρωτοσέλιδους τίτλους των εφημερίδων σήμερα.

"Ο πρωθυπουργός έχασε μια ιστορική ψηφοφορία", γράφουν οι Times σημειώνοντας ότι ο Τζόνσον "έχασε τον έλεγχο του Brexit".  

"Οι αντάρτες βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος συμμάχησαν με την αντιπολίτευση και ανέτρεψαν τα σχέδια του Τζόνσον", επισημαίνει Daily Mirror. Ο μήνας το μέλιτος της Ντάουνινγκ Στριτ με τη Βουλή διήρκησε πάρα πολύ λίγο, σύμφωνα με την Mirror.

"Ταπεινώθηκε ο Τζόνσον", είναι η εκτίμηση του Guardian που σπεύδει να επισημάνει ότι ορισμένοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δεν ενέδωσαν στις απειλές του πρωθυπουργού και είχαν το θάρρος να καταψηφίσουν την κυβέρνηση.  

"Πολλοί θα ζητούν τώρα την επιστροφή της Τερέζα Μέι στην πρωθυπουργία", σημειώνει ο Τζον Γκρέις της εφημερίδας Guardian.  

"Ακόμη μια χαοτική εξέλιξη στην πορεία για το Brexit", διαβάζουμε στην εφημερίδα i για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Τρίτης.    

Σοκαρισμένη από την "ανταρσία" των Τόρις βουλευτών είναι η Daily Express. H εφημερίδα επικρίνει τον πρώην υπουργό των Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ και άλλα ανώτατα στελέχη της συντηρητικής παράταξης επειδή όπως γράφει "παρέδωσαν το κοινοβούλιο στην ΕΕ".

Η Daily Telegraph παραδέχεται ότι πολλοί παραδοσιακοί ψηφοφόροι του Συντηρητικού κόμματος δύσκολα θα συμφωνήσουν με την απόφαση για τον εξοστρακισμό από το κόμμα των βουλευτών που δεν ακολούθησαν τη γραμμή του πρωθυπουργού και των σκληρών Brexiteers.

"Οι εξελίξεις της Τρίτης έχουν ως αποτέλεσμα το Συντηρητικό κόμμα να βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης", υπογραμμίζουν οι Financial Times.  

Στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών επικεντρώνεται η Daily Mail επιλέγοντας για κεντρικό τίτλο τη φράση "τώρα εσύ αποφασίζεις Βρετανία".

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel