Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κίνα: Στους 112 έφτασαν οι νεκροί από πυρκαγιά σε σφαγείο πουλερικών

banner roots

Κίνα: Στους 112 έφτασαν οι νεκροί από πυρκαγιά σε σφαγείο πουλερικών
03.06.2013 | 13:49

Κίνα: Στους 112 έφτασαν οι νεκροί από πυρκαγιά σε σφαγείο πουλερικών

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Στους 112 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε σφαγείο πουλερικών στην επαρχία Τζιλίν της βορειο-ανατολικής Κίνας, ενώ υπάρχουν αγνοούμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών αρχών.

«Μέχρι τις 15.20, συνολικά, οι νεκροί ανέρχονταν στους 112», σύμφωνα με μήνυμα της υπηρεσίας στο Weibo, το κινεζικό Twitter.

Περισσότεροι από 300 εργάτες βρίσκονταν στο σφαγείο του Μπαογιουάν, στο Ντεχούι της επαρχίας Τζιλίν όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua προσθέτοντας ότι τα συνεργεία που βρίσκονται επί τόπου δεν γνωρίζουν πόσοι άνθρωποι παγιδεύτηκαν στις φλόγες.

«Περί τους 100 εργάτες κατόρθωσαν να διαφύγουν από το σφαγείο, η έξοδος του οποίου ήταν κλειστή», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο αριθμός των παγιδευμένων εργατών παραμένει αδιευκρίνιστος.

Η δαιδαλώδης διαρρύθμιση του προκατασκευασμένου κτιρίου και οι στενές έξοδοι δυσχέραναν το έργο των υπηρεσιών διάσωσης, σύμφωνα με το Xinhua.

Εξι ώρες μετά την εκδήλωσή της, η πυρκαγιά δεν είχε κατασβεσθεί, αλλά οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να την θέσουν υπό έλεγχο.

Οι κανόνες ασφαλείας συχνά παραβιάζονται στην Κίνα, γεγονός που προκαλεί σοβαρά και πολύνεκρα βιομηχανικά δυστυχήματα, κυρίως σε ορυχεία και εργοστάσια.

Το ημιεπίσημο China News Service μετέδωσε επικαλούμενο στελέχη της βιομηχανικής μονάδας, ότι διαρροή αμμωνίας στις εγκαταστάσεις προκάλεσε έκρηξη και στη συνέχεια πυρκαγιά.

Οι αρχές έχουν εκκενώσει την περιοχή σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου γύρω από τη μονάδα για τον κίνδυνο διαρροής αμμωνίας.

Πηγή: news247.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel