Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Νέο τελευταίας τεχνολογίας πύραυλο κατασκευάζει η Ρωσία
Νέο τελευταίας τεχνολογίας πύραυλο κατασκευάζει η Ρωσία
09.01.2019 | 08:24

Νέο τελευταίας τεχνολογίας πύραυλο κατασκευάζει η Ρωσία

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Ονομάζεται Calimbr-M και θα έχει βεληνεκές που θα υπερβαίνει τα 4,5 χιλιόμετρα

Έναν τελευταίας τεχνολογίας πύραυλο κατασκευάζει η Ρωσία αυτή τη στιγμή για τον πολεμικό της στόλο, που θα φέρει την ονομασία Calimbr-M και ο οποίος θα έχει βεληνεκές που θα υπερβαίνει τα 4,5 χιλιόμετρα, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο πηγή της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας.

Η ίδια πηγή επεσήμανε ότι η κατασκευή του πυραύλου Calimbr-M, εντάσσεται στο κρατικό εξοπλιστικό πρόγραμμα έως το 2027 και θα παραδοθεί στον πολεμικό στόλο πριν από την λήξη του εξοπλιστικού προγράμματος, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο νέος πύραυλος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα διαφέρει από τους υπάρχοντες πυραύλους της κατηγορίας Calimbr ως προς την απόσταση στόχευσης και ως προς τις προδιαγραφές. «Ο πύραυλος θα είναι αρκετά πιο μεγάλος, ενώ η γόμωση του θα φθάνει τον ένα τόνο» δήλωσε η πηγή, επισημαίνοντας ότι με τον νέο πύραυλο θα εξοπλιστούν τα μεγάλα πολεμικά πλοία, αρχίζοντας από τις φρεγάτες, όπως και τα υποβρύχια. Ο νέος πύραυλος θα είναι σε θέση να πλήττει χερσαίους στόχους και θα μπορεί να φέρει συμβατική, αλλά και πυρηνική κεφαλή.

Πηγή: protothema.gr

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018