Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>«Πιθανή τρομοκρατική ενέργεια» χαρακτηρίζει ο Κάμερον την επίθεση με έναν νεκρό στο Λονδίνο

banner roots

«Πιθανή τρομοκρατική ενέργεια» χαρακτηρίζει ο Κάμερον την επίθεση με έναν νεκρό στο Λονδίνο
23.05.2013 | 02:17

«Πιθανή τρομοκρατική ενέργεια» χαρακτηρίζει ο Κάμερον την επίθεση με έναν νεκρό στο Λονδίνο

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Διεθνή

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι υπάρχουν «ισχυρές ενδείξεις ότι η επίθεση στο Λονδίνο είναι τρομοκρατική ενέργεια».



Μιλώντας από το Παρίσι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο Κάμερον αποκάλεσε την επίθεση «εξαιρετικά αποτρόπαιο έγκλημα».

Ο βρετανός Πρωθυπουργος διέταξε την έκτακτη σύγκληση της επιτροπής διαχείρισης κρίσεων «Κόμπρα», ενώ αποφάσισε να διακόψει την επίσκεψή του στη Γαλλία και να επιστρέψει εσπευσμένα στο Λονδίνο.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι δύο νεαροί άνδρες που κρατούσαν ένα μεγάλο μαχαίρι επιτέθηκαν σε έναν άνδρα σε δρόμο του Γούλγουιτς, προαστίου του Λονδίνου. Το θύμα έπεσε νεκρό.

Λίγο αργότερα, οι δράστες πυροβολήθηκαν από αστυνομικούς. Σύμφωνα με αναφορές βρετανικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, ο νεκρός ήταν βρετανός στρατιώτης.

To BBC μετέδωσε ότι οι δράστες ακούστηκαν να φωνάζουν «αλάχου ακμπάρ» («ο Θεός είναι μεγάλος»).

«Τον τράβηξαν σαν τρελοί από το πεζοδρόμιο, τον πέταξαν στη μέση του δρόμου και τον εγκατέλειψαν εκεί. Μετά ζητούσαν από τους περαστικούς να τους τραβήξουν φωτογραφίες, ενώ κράδαιναν μαχαίρι και όπλο. Ηταν σαν να ήθελαν να βγουν στην τηλεόραση», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο BBC.

«Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ κατά δύο ανδρών, οι οποίοι φαινόταν ότι έφεραν όπλα. Αμφότεροι εισήχθησαν σε δύο διαφορετικά νοσοκομεία στο Λονδίνο για να τους παρασχεθεί ιατρική φροντίδα», δήλωσε σε σύντομη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λονδίνου Σάιμον Λέτσφορντ.

Πηγή: tanea.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το