Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Πέθανε ο Τζορτζ Μπους | Στα 94 χρόνια του

banner roots

Φωτογραφία: AP- David J. Phillip Φωτογραφία: AP- David J. Phillip
01.12.2018 | 11:04

Πέθανε ο Τζορτζ Μπους | Στα 94 χρόνια του

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Την τελευταία του πνοή άφησε, στα 94 του χρόνια, ο Τζορτζ Μπους.

Ο Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους ήταν ο 41ος πρόεδρος των ΗΠΑ, από το 1989 έως το 1993 και πατέρας του Τζορτζ Μπους του νεότερου που επίσης διετέλεσε πρόεδρος της χώρας.

Ο εκπρόσωπος της οικογένειας ανακοίνωσε ότι πέθανε λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα).

Η ανακοίνωση του Τζορτζ Μπους του νεότερου:

«Ο Τζεμπ, ο Νιλ, ο Μάρβιν, η Ντόρο και εγώ με λύπη ανακοινώνουμε ότι έπειτα από 94 σπουδαία χρόνια, ο αγαπημένος πατέρας μας πέθανε. Ο Τζορτζ Μπους ήταν ένας άνδρας υψηλού χαρακτήρα και ο καλύτερος πατέρας που ένας γιος ή μια κόρη μπορούσε να ζητήσει. Ολη η οικογένεια Μπους έχει βαθιά ευγνωμοσύνη για τη ζωή του και την αγάπη, για τη συμπόνοια εκείνων που φρόντιζαν και προσεύχονταν για τον πατέρα και για τα συλλυπητήρια των φίλων και συμπολιτών μας».

Ο Τζορτζ Μπους απεβίωσε σχεδόν 8 μήνες μετά τον θάνατο της συζύγου του, Μπάρμπαρα, με την οποία ήταν παντρεμένος 73 χρόνια. Μετά τον θάνατό της η υγεία του επιδεινώθηκε. Μεταξύ άλλων, έπασχε από μια μορφή της ασθένειας Πάρκινσον και τα τελευταία 6 χρόνια κινούνταν με αμαξίδιο.

Υπήρξε εκείνος που έζησε τα περισσότερα χρόνια, μεταξύ των πρώην προέδρων των ΗΠΑ, ενώ βρέθηκε στο «τιμόνι» της χώρας στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Μία σύντομη ύφεση έριξε τη δημοτικότητά του, κοστίζοντάς του μια δεύτερη θητεία. Τον είχε διαδεχθεί ο Μπιλ Κλίντον. Είχε διατελέσει αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, από το 1981 έως το 1989.

Τραμπ, Ομπάμα και Κλίντον «αποχαιρέτισαν» τον Μπους

Toν Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο «αποχαιρέτισαν» ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και οι προκάτοχοί του, Μπάρακ Ομπάμα και Μπιλ Κλίντον.

Ο Τραμπ χαιρέτισε την «αταλάντευτη ηγεσία» του Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους.

«Μέσω της αυθεντικότητάς του, του πνεύματός του και της αταλάντευτης δέσμευσής του υπέρ της πίστης, της οικογένειας και της χώρας του, ο πρόεδρος Μπους ενέπνευσε γενιές αμερικανών συμπολιτών», αναφέρει ο Τραμπ σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Μπουένος Άιρες, όπου συμμετέχει στη σύνοδο κορυφής των G20.

H Αμερική έχασε έναν πατριώτη, έναν ταπεινό υπηρέτη σχολίασε ο Μπάρακ Ομπάμα. Και πρόσθεσε ότι ενώ οι καρδιές μας είναι βαριές σήμερα, είναι γεμάτες με ευγνωμοσύνη. Οι σκέψεις μας είναι απόψε με όλη την οικογένεια Μπους - και όλους όσοι εμπνεύστηκαν από το παράδειγμα του Τζορτζ και της Μπάρμπαρα.

Τη θλίψη του και της συζύγου του για τον θάνατο του Τζορτζ Μπους εξέφρασε ο Μπιλ Κλίντον, ο οποίος σε μήνυμά του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στην πατρίδα για την αγάπη και τη φιλία. του. «Είμαι  ευγνώμων για κάθε λεπτό που πέρασα μαζί του και θα κρατάω πάντα τη φιλία μας ως ένα από τα μεγαλύτερα δώρα της ζωής μου» σχολίασε.

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel