Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Η Μέρκελ σε ηλικία 17 ετών με στολή πολιτοφύλακα της πρώην Ανατολικής Γερμανίας

banner roots

Η Μέρκελ σε ηλικία 17 ετών με στολή πολιτοφύλακα της πρώην Ανατολικής Γερμανίας
21.05.2013 | 13:46

Η Μέρκελ σε ηλικία 17 ετών με στολή πολιτοφύλακα της πρώην Ανατολικής Γερμανίας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Η φωτογραφία δημοσιεύεται σήμερα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Bild και απεικονίζει στο κέντρο της μία χαμογελαστή, νεαρή κοπέλα με στολή και πηλίκιο της πολιτοφυλακής της DDR. Πρόκειται για την δεκαεπτάχρονη τότε Ανγκελα Μέρκελ, δίπλα στην οποία περπατά ένας αξιωματικός του Λαϊκού Στρατού, που εκπαιδεύει μία ομάδα κοριτσιών.



Η εκπαίδευση στην πολιτοφυλακή ήταν υποχρεωτική για όλες τις μαθήτριες και αποτελούσε προϋπόθεση για να λάβουν απολυτήριο. Ακόμη και όσες μαθήτριες ζητούσαν να εξαιρεθούν, καταθέτοντας ιατρικές βεβαιώσεις για σοβαρές ασθένειες, ήταν υποχρεωμένες να λάβουν μέρος στην εκπαίδευση έναν χρόνο αργότερα.

Τη φωτογραφία της Μέρκελ, που ήταν τότε μαθήτρια της 11ης τάξης (αντίστοιχης με τη δική μας Β' Λυκείου), τράβηξε η συμμαθήτριά της Σόνια Φάισμπεργκ, η οποία δήλωσε: «Η εκπαίδευσή μας για την πολιτοφυλακή γινόταν στο σχολείο μας. Κοιμόμασταν ανά δέκα κοπέλες σε ένα δωμάτιο με διπλά κρεβάτια-κουκέτες. Την ημέρα μαθαίναμε, πώς να δένουμε σωστά ανοιχτές πληγές και να βάζουμε τους τραυματίες σε σταθερή πλάγια στάση. Δηλαδή όλα, όσα θα μάθαινε και σήμερα κάποιος σε μία εκπαίδευση του Ερυθρού Σταυρού».

Όμως η εκπαίδευση δεν περιοριζόταν μόνον στις εγκαταστάσεις του σχολείου. «Παράλληλα έπρεπε να προσανατολιζόμαστε στο δάσος χρησιμοποιώντας χάρτες και πυξίδα ή να σκαρφαλώνουμε πάνω από εμπόδια. Προβλεπόταν επίσης και πορεία αντοχής εκτός δρόμου».

Πηγή: tanea.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel