Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Σε αυτό το εστιατόριο δεν χρειάζονται χρήματα...

banner roots

Σε αυτό το εστιατόριο δεν χρειάζονται χρήματα...
21.05.2013 | 12:04

Σε αυτό το εστιατόριο δεν χρειάζονται χρήματα...

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Διεθνή

Ένα εστιατόριο πλήρως προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της οικονομικής κρίσης άνοιξε στην Καταλονία της Ισπανίας. Όποιος δεν έχει να πληρώσει τον λογαριασμό μπορεί να προσφέρει αντί χρημάτων, μία ώρα εργασίας στην επιχείρηση.

Πρόκειται για το εστιατόριο Troboda, το οποίο ωστόσο δεν είναι μοναδική περίπτωση ισπανικής επιχείρησης που δείχνει έμπρακτα αλληλεγγύη στους πληγέντες από την κρίση, τους "νεόπτωχους" και τους ανέργους.

Είναι γνωστό από πολλές αναφορές ότι οι Ισπανοί αντιμετωπίζουν την κρίση δείχνοντας πρωτοφανή αλληλεγγύη, που καλύπτει τις ελλείψεις από το κράτος.

Στο συγκεκριμένο εστιατόριο ο καθένας μπορεί να απολαύσει το γεύμα του και την παρέα των υπόλοιπων "νεόπτωχων", προσφέροντας μία ώρα εργασίας, στο σερβίρισμα, στο καθάρισμα ή στο πλύσιμο των πιάτων.

Μιλώντας στο Euronews, η Χούλια Γκονζάλεθ, αναφέρει ότι έχασε τη δουλειά της ως καθαρίστρια πριν από δύο χρόνια. Τρώει το γλυκό της και κατευθύνεται για την κουζίνα, προκειμένου να "πληρώσει" με εργασία.

"Πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι το μοναδικό. Μου αρέσει πολύ. Από τότε που έρχομαι εδώ είμαι περισσότερο αισιόδοξη και έκανα πολλούς φίλους. Δίνουμε κουράγιο ο ένας στον άλλο" αναφέρει η ίδια.

Ένα τέταρτο του προϋπολογισμού του εστιατορίου προέρχεται από πελάτες που πληρώνουν κανονικά, ενώ το κατάστημα δέχεται και δωρεές από όποιον θέλει να προσφέρει.

Παράλληλα προσφέρει εργασία σε ανέργους σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές.

"Το εστιατόριο έχει στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους να ξαναβρούν την δύναμη και την αυτοπεποίθησή τους και να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους" αναφέρει ο διευθυντής της επιχείρησης, Χαβιέ Κασάς.

Πηγή: nooz.gr

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel