Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Τσεχία: Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Πράγας

banner roots

Τσεχία: Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Πράγας
30.04.2013 | 02:42

Τσεχία: Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Πράγας

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Διεθνή

Έως και τέσσερις άνθρωποι εκτιμάται ότι σκοτώθηκαν ενώ 35 τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα σε κτίριο, στην κεντρική οδό της Πράγας, Divadelni Street.

Η έκρηξη, που κατά τις ως τώρα πληροφορίες φαίνεται ότι οφείλεται σε διαρροή αερίου, σημειώθηκε στις 09:56 το πρωί (10:56, ώρα Ελλάδας) σε ένα κτίριο ανάμεσα στην Ακαδημία Κινηματογράφου της Πράγας και την Ακαδημία Επιστημών.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας άμεσης βοήθειας της Πράγας Ζντένεκ Σβαρτς δήλωσε νωρίς το απόγευμα ότι τρεις ως τέσσερις άνθρωποι ενδέχεται να βρίσκονται ακόμα κάτω από τα συντρίμμια μέσα στο κτίριο, το οποίο έχει υποστεί μεγάλες ζημιές και κοντεύει να καταρρεύσει.

Σωστικά συνεργεία έφεραν εκπαιδευμένα σκυλιά για να εντοπίσουν εάν βρίσκονται άνθρωποι κάτω από τα συντρίμμια. Ως πριν από λίγο όμως δεν είχαν ανασυρθεί σοροί, σύμφωνα με το CT24.

Ο αριθμός των τραυματιών αναθεωρήθηκε από 55 σε 35. Πολλοί από τους τραυματίες είχαν κοψίματα από σπασμένα γυαλιά σε κοντινά κτίρια. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι έξι ξένοι, ωστόσο οι εθνικότητές τους δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.

Κατά τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η έκρηξη οφείλεται σε μια ελαττωματική εγκατάσταση αερίου. Η παροχή αερίου στη συνοικία έχει διακοπεί και περίπου 220 κάτοικοι απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες λίγη ώρα πριν από την έκρηξη από το σημείο αναδιδόταν έντονη οσμή αερίου.

Ο δήμαρχος της Πράγας Μπόχουσλαβ Σβόμποντα επισκέφθηκε το σημείο, ενώ ο πρωθυπουργός Πετρ Νέτσας είπε ότι θα συμβάλει στην έρευνα προσωπικά.

Ορισμένες ζημιές υπέστη και το ιστορικό κτίριο του Εθνικού Θεάτρου, που ιδρύθηκε το 1883, κυρίως σπασμένα γυαλιά.

Πηγή: news247.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel