Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Save the Children: Παιδιά θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στις εμπόλεμες ζώνες
Save the Children: Παιδιά θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στις εμπόλεμες ζώνες
10.04.2013 | 13:13

Save the Children: Παιδιά θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στις εμπόλεμες ζώνες

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Διεθνή

Παιδιά είναι τα περισσότερα θύματα απαγωγών και σεξουαλικής κακοποίησης σε πολλές ζώνες πολέμου, όπως αναφέρει έκθεση της διεθνούς μη κυβερνητικής οργάνωσης Save the Children, η οποία απηύθυνε έκκληση για επείγουσα δράση. Το θέμα συμπεριλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου της G8 που αρχίζει απόψε στο Λονδίνο.

Στην έκθεση με τίτλο «Εγκλήματα εναντίον των παιδιών» αναφέρονται πληροφορίες και μαρτυρίες οι οποίες συγκεντρώθηκαν σε πολλές χώρες όπως η Κολομβία, ηΛιβερία και η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Στην έκθεση υπογραμμίζεται ιδιαίτερα μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη μεταπολεμική Λιβερία και η οποία δείχνει πως το 82% των θυμάτων σεξουαλικής βίας το 2011-2012 ήταν ηλικίας κάτω των 17 ετών.

Μια άλλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Σιέρα Λεόνε μετά τον πόλεμο έδειξε πως πάνω από το 70% των σεξουαλικών βιαιοτήτων είχαν διαπραχθεί εναντίον κοριτσιών κάτω των 18 ετών.

Η μη κυβερνητική οργάνωση προειδοποιεί για το γεγονός ότι τα προγράμματα αρωγής προς τα παιδιά θύματα σεξουαλικών καταχρήσεων στις ζώνες πολέμου και τις περιφέρειες που βρίσκονται σε μεταπολεμική περίοδο είναι σε μεγάλο βαθμό ανεπαρκή.

«Προκαλεί σοκ το γεγονός ότι στις ζώνες συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο παιδιά απάγονται και βιάζονται σε τόσο δραματικές αναλογίες», δήλωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης Charity Save the Children Τζάστιν Φορσάιθ.

«Ακόμη κι αν αναρρώσουν από τις σωματικές συνέπειες των εμπειριών τους, πολλά θύματα έχουν ψυχολογικές επιπτώσεις που διαρκούν ολόκληρη τη ζωή τους και συχνά απορρίπτονται από την κοινωνία. Παρόλα αυτά, λείπουν πολλά κεφάλαια για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά απ' αυτά τα φρικτά εγκλήματα και να απαντήσουμε στις ανάγκες τους», δήλωσε ακόμη ο πρόεδρος της ένωσης.

Το θέμα πρόκειται να περιληφθεί στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ομάδας των Οκτώ (G8) που θα αρχίσει απόψε στο Λονδίνο.

Πηγή: ethnos.gr

 

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018