Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Επιβεβαίωση Ολάντ για φορολόγηση 75% στους πλούσιους
Επιβεβαίωση Ολάντ για φορολόγηση 75% στους πλούσιους
08.09.2012 | 07:04

Επιβεβαίωση Ολάντ για φορολόγηση 75% στους πλούσιους

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

 

Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι δεσμεύσεις που ανέλαβε πριν από την εκλογή του θα «πραγματοποιηθούν», σχετικά με τον φόρο του 75% για τα πολύ υψηλά εισοδήματα, ο οποίος θα εφαρμοστεί για εισοδήματα «από 1 εκατομμύριο ευρώ». Δεν διευκρίνισε πάντως αν πρόκειται για 1 εκατ. ευρώ για ένα νοικοκυριό ή για ένα μόνο άτομο.

«Θα υπάρξουν εκκλήσεις για αλληλεγγύη, είναι φυσιολογικό τα πολύ υψηλά εισοδήματα να συνεισφέρουν περισσότερο», είπε στο περιθώριο μιας επίσκεψης σε ένα εργοστάσιο εμφιάλωσης στο Εβιάν (Άνω Σαβοΐα).

Οι γαλλικές εφημερίδες Les Echos και Le Figaro έγραψαν ότι ο «λογαριασμός» θα μπορούσε να ελαφρυνθεί για τους πιο πλούσιους: ο φόρος θα ίσχυε μόνο για τους μισθούς και θα εξαιρούνταν τα εισοδήματα από κεφάλαια.

Επιπλέον, τα ζευγάρια θα πρέπει να φορολογούνται από τα 2 εκατ. ευρώ. Όμως όταν ήταν ακόμη υποψήφιος για την προεδρία ο Ολάντ είχε διαβεβαιώσει στις 29 Φεβρουαρίου ότι ο σούπερ-φόρος θα επιβληθεί σε εισοδήματα από ένα εκατομμύριο «ανά νοικοκυριό», σύμφωνα με τις εφημερίδες.

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018