Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Σόιμπλε: Η Πορτογαλία πρέπει να πάρει κι άλλα μέτρα
Σόιμπλε: Η Πορτογαλία πρέπει να πάρει κι άλλα μέτρα
08.04.2013 | 12:35

Σόιμπλε: Η Πορτογαλία πρέπει να πάρει κι άλλα μέτρα

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι η Πορτογαλία θα πρέπει να συναινέσει σε νέες δημοσιονομικές περικοπές, μετά την απόρριψη από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας ορισμένων από τα μέτρα λιτότητας που υιοθέτησε η κυβέρνηση ως προϋπόθεση για τη χορήγηση διεθνούς βοήθειας.

"Η Πορτογαλία σημείωσε μεγάλη πρόοδο πέρυσι για να κερδίσει πρόσβαση στις χρηματαγορές. Ωστόσο μετά την απόφαση αυτή (του Συνταγματικού Δικαστηρίου) θα πρέπει να υιοθετήσει νέα μέτρα" εξοικονόμησης πόρων, είπε ο Σόιμπλε σε συνέντευξη σε βαυαρικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Πορτογαλίας την Παρασκευή να απορρίψει τέσσερα από εννέα μέτρα λιτότητας που περιλαμβάνονται στο φετινό προϋπολογισμό, αναμένεται να επιφέρει πλήγμα στα δημοσιονομικά της χώρας, με τις απώλειες να εκτιμώνται μεταξύ 900 εκατομμυρίων και 1,3 δισεκατομμυρίου ευρώ, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες.

Σε διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο δεσμεύτηκε να μειώσει τις δημοσιονομικές δαπάνες μετά την απόφαση αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018