Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>«Άνω του 50% το απαιτούμενο κούρεμα των καταθέσεων» εκτιμούν πηγές της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου

banner roots

«Άνω του 50% το απαιτούμενο κούρεμα των καταθέσεων» εκτιμούν πηγές της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου
07.04.2013 | 15:28

«Άνω του 50% το απαιτούμενο κούρεμα των καταθέσεων» εκτιμούν πηγές της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Διεθνή

Εκτός από το «κούρεμα» κατά 37,5%, το οποίο έχει ήδη «κλείσει», το κενό, που υπάρχει, αφορά την τύχη του υπόλοιπου 22,5% των καταθέσεων, το οποίο έχει δεσμευτεί, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Κύπρου.


Πηγές από την Κεντρική Τράπεζα ανέφεραν ότι θα απαιτηθεί πέραν του 50% αυτού του ποσοστού των καταθέσεων, ώστε να κλείσει το θέμα των κεφαλαιακών αναγκών. Ως αποτέλεσμα, το συνολικό ποσοστό «κουρέματος» των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ, αναμένεται να ξεπεράσει το 50%.
Το τελικό ποσοστό του «κουρέματος» θα εξαρτηθεί από δύο παράγοντες: α) τον συμψηφισμό των δανείων με τις καταθέσεις και β) τις εξαιρέσεις, που έχουν αποφασιστεί.
Ο επικεφαλής του Τμήματος Εσωτερικού Ελέγχου της Κεντρικής Τράπεζας, Γιάγκος Δημητρίου, μιλώντας στο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, είπε ότι καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί, εάν είναι δυνατόν, έως τη Δευτέρα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι οι εξαιρέσεις που έχουν αποφασιστεί, επηρεάζουν το ύψος του «κουρέματος» των καταθέσεων, που θα επιβληθεί.
Όσο ανεβαίνουν οι εξαιρέσεις κεφαλαίων, είπε ο κ. Δημητρίου, τόσο ανεβαίνει και το ποσοστό του «κουρέματος».

Πηγή: tanea.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel