Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βάζουν μελίσσια στην οροφή της Βουλής

banner roots

Βάζουν μελίσσια στην οροφή της Βουλής
05.04.2013 | 14:08

Βάζουν μελίσσια στην οροφή της Βουλής

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Μία πρωτότυπη απάντηση στο πρόβλημα της μείωσης του αριθμού των εντόμων στο κέντρο έδωσαν οι ειδικοί στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, με την τοποθέτηση τριών μελισσιών στην οροφή της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

Οι τρεις κυψέλες που είναι βαμένες στα εθνικά χρώματα της χώρας θα βοηθήσουν στην αύξηση του πληθυσμού των εντόμων και κατά συνέπεια στην σωστή συντήρηση των παρακείμενων κήπων, στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου του 18ου αιώνα, που βρίσκεται δίπλα στις όχθες του Σηκουάνα.

Οι μέλισσες, που θεωρούνται ιδιαίτερα ανθεκτικές στο αστικό περιβάλλον, χρησιμοποιούνται ήδη σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις ως η απάντηση στο πρόβλημα για τα φυτά που «ασφυκτιούν» χωρίς τα ζώα και τα έντομα με τα οποία κανονικά «συνεργάζονται» στη φύση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω από τα δύο τρίτα των κύριων 100 καλλιεργειών που ο άνθρωπος χρησιμοποιεί για να τραφεί, γονιμοποιούνται κυρίως από τις μέλισσες.

Το πρόγραμμα σκοπεύει να προωθήσει και προϊόντα χωρίς εντομοκτόνα με αιχμή φυσικά το μέλι που θα συλλεχθεί από τις κυψέλες αυτές.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel