Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Χρυσόστομος: Η περιουσία της Εκκλησίας στη διάθεση του κράτους

banner roots

Χρυσόστομος: Η περιουσία της Εκκλησίας στη διάθεση του κράτους
20.03.2013 | 13:23

Χρυσόστομος: Η περιουσία της Εκκλησίας στη διάθεση του κράτους

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Διεθνή

Τρόπους εξόδου της Κύπρου από την κρίση εισηγήθηκε στον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη ο αρχιεπίσκοπος του νησιού, Χρυσόστομος, κατά την πρωινή συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο της χώρας.

Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου διαβεβαίωσε τον κ. Αναστασιάδη ότι όλη η εκκλησιαστική περιουσία είναι στη διάθεση του κράτους, προκειμένου να μην καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα και να σταθεί η Κύπρος στα δικά της πόδια, χωρίς τη στήριξη των ξένων. Παράλληλα, πρότεινε στην κυβέρνηση την έκδοση ομολόγου το οποίο, με εντολή της Αρχιεπισκοπής, θα αγοραστεί από τις μονές και τις εκκλησίες της Κύπρου.

Όπως δήλωσε ο κ. Χρυσόστομος εξερχόμενος από Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Αναστασιάδης του υποσχέθηκε πως η πρότασή του θα εξετασθεί από ειδική Επιτροπή.

Τέλος, μιλώντας σε δημοσιογράφους έπειτα από τη συνάντησή του με τον κύπριο πρόεδρο, ο προκαθήμενος της κυπριακής Εκκλησίας συνεχάρη τους βουλευτές της χώρας για την καταψήφιση της πρότασης φορολόγησης των τραπεζικών καταθέσεων, σημειώνοντας πως έλαβαν μία «ορθή απόφαση».

«Έστειλαν ένα μήνυμα στην Ευρώπη να μάθουν να σέβονται του μικρούς», συμπλήρωσε ο κ. Χρυσόστομος.


Πηγή: skai.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το