Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κλιμακώνεται η «μάχη των αναψυκτικών» στη Νέα Υόρκη

banner roots

Κλιμακώνεται η «μάχη των αναψυκτικών» στη Νέα Υόρκη
12.03.2013 | 15:45

Κλιμακώνεται η «μάχη των αναψυκτικών» στη Νέα Υόρκη

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Ο δικαστής Μίλτον Τίνγκλινγκ  έκρινε ότι το μέτρο της απαγόρευσης είναι «αυθαίρετο και ιδιόρρυθμο», κατόπιν σχετικής αγωγής που υπέβαλαν εταιρείες του κλάδου πώλησης αναψυκτικών στις αρχές της Νέας Υόρκης.



Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ που είχε στηρίξει ενεργά την απαγόρευση ως μέσο καταπολέμησης της παχυσαρκίας χαρακτήρισε την απόφαση «λανθασμένη στο σύνολό της» και ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση.

Η σχετική νομοθεσία επρόκειτο να ισχύσει σε χώρους διάθεσης φαγητού, από πιτσαρίες έως γήπεδα και κινηματογράφους και όχι στα σούπερ μάρκετ ή τα καταστήματα μιας πόλης, όπου το 58% των ενηλίκων της είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

«Πιστεύουμε ότι ο δικαστής κινήθηκε λανθασμένα ως προς την ερμηνεία των νόμων και είμαστε σίγουροι πως θα κερδίσουμε την έφεση. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης πεθαίνουν χιλιάδες άνθρωποι κάθε μέρα. Δεν είναι αστείο. Πέντε χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν την ημέρα στις ΗΠΑ εξαιτίας της παχυσαρκίας» τόνισε στη δήλωση του ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης μαζί με τη δέσμευσή του να συνεχίσει τον αγώνα για να απαγορευτούν τα αναψυκτικά με ζάχαρη και όλοι οι παράγοντες που επιτείνουν το πρόβλημα.

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel