Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Τριγμοί στο Κονκλάβιο: Σεξουαλικές επαφές ομολόγησε κορυφαίος καρδινάλιος

banner roots

Τριγμοί στο Κονκλάβιο: Σεξουαλικές επαφές ομολόγησε κορυφαίος καρδινάλιος
04.03.2013 | 01:36

Τριγμοί στο Κονκλάβιο: Σεξουαλικές επαφές ομολόγησε κορυφαίος καρδινάλιος

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Διεθνή

Ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας της Σκωτίας, καρδινάλιος Κιθ Ο' Μπράιαν, παραδέχθηκε πως η σεξουαλική του συμπεριφορά «έπεσε πολύ κάτω από τα πρότυπα που αναμένει κανείς από έναν ιερέα».

Ο καρδινάλιος – ο οποίος έχει κληθεί να συμμετάσχει στο Κονκλάβιο που θα εκλέξει τον νέο πάπα της Ρώμης – ζήτησε συγνώμη από αυτούς που έχει «προσβάλει», παρακαλώντας τους να τον συγχωρέσουν. Παράλληλα, είπε πως αποσύρεται και πως δεν θα παίξει κάποιο ρόλο στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Οι κατηγορίες

Τον τελευταίο καιρό, ο Ο' Μπράιαν αποτέλεσε τον στόχο παραπόνων προς το Βατικανό για «ανάρμοστες πράξεις» που φέρεται να διέπραξε προ 33 ετών. Αρχικά, ο 74χρονος καρδινάλιος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες που διετύπωσαν τρεις ιερείς και ένας πρώην ιερέας, και οι οποίες είχαν διαβιβασθεί στη Ρώμη μία εβδομάδα πριν την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ' στις 11 Φεβρουαρίου.

Οι τέσσερις κατήγοροι, που ανήκουν στην ενορία του Αγίου Ανδρέα στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, ενημέρωσαν τον παπικό νούντσιο στη Βρετανία, αρχιεπίσκοπο Αντόνιο Μενίνι, πως ο Ο' Μπράιαν είχε διαπράξει αυτές τις «ανάρμοστες πράξεις» πριν 33 χρόνια.

Ένας από τους ιερείς καταγγέλλει πως υπήρξε θύμα μη επιθυμητών φροντίδων από μέρους του καρδιναλίου κατά τη συνέχεια μίας βραδιάς μέθης. Ένας δεύτερος υποστηρίζει πως ο καρδινάλιος επωφελήθηκε της ευκαιρίας στη διάρκεια ολονύκτιων προσευχών για να έχει μαζί του ανάρμοστες επαφές.

Οι καταγγέλλοντες, που αξίωναν την παραίτηση του καρδιναλίου, φοβόντουσαν μήπως η υπόθεσή τους δεν ερευνηθεί όπως πρέπει σε περίπτωση που ο καρδινάλιος λάβει την άδεια να συμμετάσχει στο Κονκλάβιο της Ρώμης για την ανάδειξη του νέου Πάπα.

Η Εκκλησία «έχει την τάση να καλύπτει και να προστατεύει το σύστημα με κάθε τρόπο», υποστήριξε ένας από τους ιερείς. «Η Εκκλησία είναι υπέροχη, όμως έχει μία κρυφή πτυχή κι αυτό έχει να κάνει με τις ευθύνες της. Εάν το σύστημα πρέπει να βελτιωθεί, ίσως θα χρειασθεί να εξαρθρωθεί λίγο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι υπερσυντηρητικές θέσεις του καρδινάλιου Ο' Μπράιαν έχουν προκαλέσει τη μήνιν της κοινότητας των ομοφυλοφίλων, που το περασμένο έτος τον ανέδειξαν «μισαλλόδοξο της χρονιάς», ιδίως για τις απόψεις του σχετικά με τις πολιτικές ενώσεις των ζευγαριών ομοφυλοφίλων.


Πηγή:  iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το