Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Νέο σκάνδαλο με δωρεά οργάνων στη Γερμανία
Νέο σκάνδαλο με δωρεά οργάνων στη Γερμανία
03.01.2013 | 15:32

Νέο σκάνδαλο με δωρεά οργάνων στη Γερμανία

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Διεθνή

Έρευνες διενεργούν οι εισαγγελικές αρχές, καθώς υπρχουν πληροφορίες ότι γιατροί της πανεπιστημιακής κλινικής της Λειψίας παραποίησαν στοιχεία ασθενών ώστε να παρακαμφθεί η λίστα αναμονής. Σε διαθεσιμότητα και αναστολή των καθηκόντων τους έχουν ήδη τεθεί τρεις γιατροί της πανεπιστημιακής κλινικής. Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι 38 ασθενείς σε αναμονή για μεταμόσχευση ήπατος παρουσιάστηκαν ως ασθενείς σε αιμοκάθαρση, οι οποίοι είναι εκτεθειμένοι σε αυξημένο κίνδυνο να πεθάνουν και η περίπτωσή τους κρινόταν κατεπείγουσα. Έτσι μειωνόταν ο χρόνος αναμονής για την επέμβαση. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη λίστα αναμονής των ετών 2010 και 2011. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το σκάνδαλο οφείλεται στον ανταγωνισμό ανάμεσα στα κέντρα μεταμοσχεύσεων της Γερμανίας αλλά και στη γενική έλλειψη μοσχευμάτων στον κόσμο. «Δεν είμαι σε θέση να πω εάν υπήρχε πρόθεση ή χρηματισμός πίσω από την πράξη τους», δήλωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της κλινικής καθηγητής Βόλφγκανγκ Φλάιγκ.

Η Πανεπιστημιακή Κλινική της Λειψίας υποσχέθηκε την άμεση και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης. Η εισαγγελία της Λειψίας καλείται να διαπιστώσει εάν -λόγω της παραποίησης στοιχείων- πέθαναν ασθενείς που έχασαν τη σειρά τους στη λίστα αναμονής. Ο επικεφαλής του Ιατρικού Συλλόγου της Γερμανίας, Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι τόνισε ότι αυτού του είδους οι παρατυπίες αποτελούν παρελθόν, καθώς ο έλεγχος είναι εξονυχιστικός. “Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο ασφαλής ο κλάδος των μεταμοσχεύσεων στη Γερμανία”, είπε ο Μοντγκόμερι στην εφημερίδα, Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινρ Τσάιτουνγκ. Άγνωστο παραμένει ακόμα εάν υπάρχει κάποια σύνδεση του σκανδάλου της Λειψίας με τις παραποιήσεις στοιχείων ασθενών που αποκαλύφθηκαν στο Μόναχο, στο Ρέγκενσμπουργκ και Γκέτινγκεν.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018