Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ιαπωνία: Οι θανατοποινίτες επιθυμούν να γνωρίζουν την ημέρα εκτέλεσής τους

banner roots

Ιαπωνία: Οι θανατοποινίτες επιθυμούν να γνωρίζουν την ημέρα εκτέλεσής τους
29.12.2012 | 16:13

Ιαπωνία: Οι θανατοποινίτες επιθυμούν να γνωρίζουν την ημέρα εκτέλεσής τους

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Η πλειοψηφία των καταδικασμένων σε θάνατο που περιμένουν να εκτελεστούν ζητούν να γνωρίζουν από πριν πότε θα εκτελεστούν και όχι να το μαθαίνουν την ίδια ημέρα, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα, προκύπτει από τη μελέτη που έγινε από τον Σεπτέμβριο ως τον Νοέμβριο από την Μιζούκο Φουκουσίμα, αντιπρόεδρο της κοινοβουλευτικής ένωσης για την κατάργηση της θανατικής ποινής. Συνολικά επτά άνθρωποι εκτελέστηκαν το 2012 στην Ιαπωνία, οι δύο τον περασμένο Σεπτέμβριο.



Από τους 78 θανατοποινίτες που απάντησαν στις ερωτήσεις, οι 51 δήλωσαν πως θα ήθελαν να γνωρίζουν εκ των προτέρων την ημερομηνία εκτέλεσής τους, λέγοντας οι περισσότεροι πως αυτό θα τους επέτρεπε να αποχαιρετήσουν τις οικογένειές τους. Περισσότεροι από τους μισούς τόνισαν επίσης πως θα ήθελαν η εκτέλεση της θανατικής ποινής να μην γίνεται δια απαγχονισμού, αλλά με θανατηφόρα ένεση, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ είναι οι μόνες δυτικές δημοκρατίες στις οποίες εφαρμόζεται η θανατική ποινή. Στις 20 Δεκεμβρίου 111 χώρες - αριθμός ρεκόρ - υιοθέτησαν απόφαση των Ηνωμένων Εθνών για κατάργηση μέσα στα επόμενα δύο χρόνια της θανατικής ποινής. ΗΠΑ, Ιαπωνία, Κίνα, Ιράν, Ινδία, Βόρεια Κορέα και Συρία είναι ανάμεσα στις 41 χώρες που ψήφισαν κατά της απόφασης αυτής, η οποία δεν είναι δεσμευτική.

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel