Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Δύο κτίρια κατέρρευσαν στη Νέα Υόρκη

banner roots

Δύο κτίρια κατέρρευσαν στη Νέα Υόρκη
27.03.2015 | 13:38

Δύο κτίρια κατέρρευσαν στη Νέα Υόρκη

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Δύο κτίρια τυλίχτηκαν στις φλόγες και κατέρρευσαν στη Νέα Υόρκη μετά από έκρηξη, η οποία κατά πάσα πιθανότητα προκλήθηκε από διαρροή φυσικού αερίου. Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί εκ των οποίων οι τέσσερις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Το απόγευμα της Πέμπτης περισσότεροι από 200 πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, η οποία εξαπλώθηκε σε τέσσερα κτίρια στην περιοχή East Village της Νέας Υόρκης.

Ζωντανά πλάνα τοπικού τηλεοπτικού σταθμού κατέγραψαν φλόγες να ξεπηδούν από το κτίριο και πυκνό καπνό να έχει καλύψει την περιοχή, ενώ διασώστες παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες, ανάμεσα στους οποίους και δύο πυροσβέστες. Ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός, επικαλούμενος μαρτυρίες κατοίκων, ανέφερε ότι προηγήθηκε μία μεγάλη έκρηξη στο σημείο.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μλάσιο, δήλωσε ότι δεν έχουν πληροφορίες για αγνοούμενους, ωστόσο, διευκρίνισε ότι η κατάσταση παραμένει ρευστή. Αξιωματούχοι εκτιμούν ότι υπήρξε διαρροή φυσικού αερίου πριν από την έκρηξη. Στο κτίριο, όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, στεγάζεται εστιατόριο. Η προμήθεια φυσικού αεριού διεκόπη στα γειτονικά κτίρια, για προληπτικούς λόγους.

«Ακούσαμε έναν ισχυρό κρότο, κατόπιν τρεις ή τέσσερις άνθρωποι έπεσαν στον δρόμο», είπε ο Σαμίμ Νουρ, ένας ταμίας σε εστιατόριο που απέχει περίπου ένα τετράγωνο από το σημείο. «Κόσμος έτρεχε ουρλιάζοντας», συνέχισε. «Μια τεράστια πυρκαγιά μαινόταν στην ταράτσα του κτηρίου και έβγαινε μαύρος καπνός». Ένας ακόμη μάρτυρας, ο 28χρονος Μπεν Μάκινον, ανέφερε ότι η έκρηξη πιθανότατα έγινε στο ισόγειο του κτιρίου. Κοντά στα κτίρια που κατέρρευσαν επί των οδών Second Avenue and East 7th Street στο Μανχάταν βρίσκονται το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και το πάρκο της πλατείας Ουάσινγκτον. Οι αρχές ανησυχούν για την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα στην περιοχή λόγω του καπνού και συστήνουν στους κατοίκους να μην ανοίγουν τα παράθυρα των σπιτιών τους. Την περασμένη χρονιά, μια έκρηξη που οφειλόταν σε διαρροή αερίου στοίχισε τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους στη συνοικία Χάρλεμ της Νέας Υόρκης.

Πηγή: AthensVoice

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το