Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Η πιο ακριβή σοκολάτα στον κόσμο κοστίζει 260 δολάρια και τρώγεται με ξυλάκια (photos)

banner roots

Η πιο ακριβή σοκολάτα στον κόσμο κοστίζει 260 δολάρια και τρώγεται με ξυλάκια (photos)
25.02.2015 | 19:12

Η πιο ακριβή σοκολάτα στον κόσμο κοστίζει 260 δολάρια και τρώγεται με ξυλάκια (photos)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Διεθνή

Τρώγεται με ξύλινες λαβίδες, ζυγίζει 42 γραμμάρια και στοιχίζει 260 δολάρια. Είναι η πιο ακριβή σοκολάτα στον κόσμο και είναι φτιαγμένη από την καλύτερη ποικιλία κακάο του Εκουαδόρ.

Ονομάζεται «To'ak», που σε μια αρχαία διάλεκτο του Εκουαδόρ σημαίνει «γη και δέντρο». Η περιεκτικότητά της σε κακάο φτάνει το 81% ενώ απαιτούνται 36 βήματα για να φτάσει στο τελικό αποτέλεσμα.

«Είναι η πιο ακριβή, καθαρή, μαύρη σοκολάτα στον κόσμο χωρίς να χρειάζεται άλλα φανταχτερά υλικά, όπως φύλλα χρυσού ή διαμάντια, για να ανεβάσουν την αξία της» σχολίασε ο Carl Schweizer, ένας από τους συνιδρυτές της εταιρίας.

Οι σπάνιοι κόκκοι κακάο,συλλέγονται στις ακτές του Ισημερινού, προτού υποστούν ζύμωση και μετατραπούν σε υγρή σοκολάτα. Στη συνέχεια, δουλεύεται με το χέρι και επιλέγεται ένας κόκκος κακάο, που δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος ή μικρότερος από 7 ή 8 χιλιοστά και ο οποίος τοποθετείται στο κέντρο της μπάρας.

«Παράγουμε τη σοκολάτα μας στη χώρα προέλευσης του κακάο και παίρνουμε τις πρώτες ύλες από τους 14 παραγωγούς. Το γεγονός αυτό μας επιτρέπει να συμμετέχουμε και να παρακολουθούμε στο 100% κάθε βήμα της παραγωγής του προϊόντος μας: από τη Γη, στο δέντρο και από τον καρπό στο τελικό προϊόν» δήλωσε.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel