Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Μόνο το τσιπάκι λείπει από τις γυναίκες στη Σ. Αραβία

banner roots

Μόνο το τσιπάκι λείπει από τις γυναίκες στη Σ. Αραβία
24.11.2012 | 13:39

Μόνο το τσιπάκι λείπει από τις γυναίκες στη Σ. Αραβία

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Στη Σαουδική Αραβία οι γυναίκες δεν μπορούν να κυκλοφορούν στο δρόμο χωρίς μαντίλα, τους απαγορεύεται να οδηγούν αλλά και να ταξιδέψουν έξω από τη χώρα χωρίς την έγγραφη άδεια του «κηδεμόνα» τους, ο οποίος μπορεί να είναι ο πατέρας, ο σύζυγος, ο αδελφός ή ο δάσκαλος, ή ακόμη και ο γιος για τις χήρες και τις διαζευγμένες. Τώρα, οι αρχές της χώρας παίρνουν ένα ακόμη πιο σκληρό μέτρο: κάθε φορά που μια γυναίκα περνάει τα σύνορα, φθάνει στο κινητό του «κηδεμόνα» ένα sms που ενημερώνει ότι ακριβώς εκείνη τη στιγμή η γυναίκα εγκαταλείπει τη Σαουδική Αραβία. Ακόμη κι αν η γυναίκα ταξιδεύει μαζί του, ο «κηδεμόνας» θα λάβει το sms!


Την πληροφορία μετέδωσε μέσω twitter η ακτιβίστρια Μανάλ αλ Σέριφ, η οποία αγωνίζεται για το δικαίωμα των γυναικών στην οδήγηση (!). «Καλύτερα να μας περάσουν χειροπέδες», και «Δεν απομένει κάτι άλλο από το να βάλουμε στις γυναίκες μας ηλεκτρονικό τσιπ, για να τις εντοπίζουμε σε όλες τους τις μετακινήσεις», ήταν κάποια από τα σχόλια που ακολούθησαν στο twitter, το οποίο έχει «ανάψει» από τις διαμαρτυρίες.
Την ίδια ώρα, ο βασιλιάς Αμπντάλα, ο οποίος θεωρείται μεταρρυθμιστής και όχι ιδιαίτερα σκληρός, έδωσε δικαίωμα ψήφου για τις γυναίκες, από τις δημοτικές εκλογές του 2015…

 

Πηγή: athensvoice.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το