Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>AirAsia: Βρέθηκε το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά

banner roots

AirAsia: Βρέθηκε το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά
12.01.2015 | 08:28

AirAsia: Βρέθηκε το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Μια ομάδα δυτών του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδονησίας κατάφερε να εντοπίσει το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους της μοιραίας πτήσης QZ 8501της μαλαισιανής εταιρείας AirAsia.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές που εκτελούν τη διαδικασία της αναζήτησης τμημάτων του αεροσκάφους το οποίο παρέσυρε στο θάνατο 162 επιβαίνοντες, το μαύρο κουτί που εντοπίστηκε είναι ο καταγραφέας των στοιχείων της πτήσης.

«Σήμερα το πρωί είχα μια επίσημη αναφορά από την Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας των Μεταφορών. Στις 7:11 ( τοπική ώρα της Δευτέρας) καταφέραμε να εντοπίσουμε το μαύρο κουτί, γνωστό ως καταγραφέα δεδομένων πτήσης» ανέφερε ο Φρανσίκσους Μπαμπάνγκ Σοελίστο επικεφαλής της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης. «Είμαστε ακόμα στην προσπάθεια αναζήτησης του δεύτερου μαύρου κουτιού που περιέχει τη συσκευή καταγραφής των συνομιλιών στο θάλαμο διακυβέρνησης» συμπλήρωσε.

Η πτήση QZ 8501 εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ πάνω από την βόρεια Θάλασσα της Ιάβας, στις 28 Δεκεμβρίου. Εκτελούσε πτήση περίπου δυο ωρών από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ινδονησίας τη Σουραμπάγια προς τη Σιγκαπούρη.

 

Πηγή: Nooz.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το