Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Σε στρατιωτικό κλοιό το Παρίσι. Χιλιάδες διαδήλωσαν σήμερα στους δρόμους της Γαλλίας

banner roots

Σε στρατιωτικό κλοιό το Παρίσι. Χιλιάδες διαδήλωσαν σήμερα στους δρόμους της Γαλλίας
10.01.2015 | 16:11

Σε στρατιωτικό κλοιό το Παρίσι. Χιλιάδες διαδήλωσαν σήμερα στους δρόμους της Γαλλίας

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Διεθνή

Πεντακόσιοι επιπλέον στρατιώτες θα αναπτυχθούν στο Παρίσι και την ευρύτερη περιοχή της γαλλικής πρωτεύουσας στο πλαίσιο του σχεδίου αντιτρομοκρατικής προστασίας Vigipirate, ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας, μία ημέρα πριν από την μαζική πορεία που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα υπέρ της ελευθερίας.

«Αυτή η ενίσχυση των 500 στρατιωτικών στο Ιλ ντε Φρανς» την περιοχή που περιλαμβάνει το Παρίσι «θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις» εξήγησε ο εκπρόσωπος τύπου του αρχηγού του γενικού επιτελείου ο συνταγματάρχης Ζιλ Ζαρόν.

Οι στρατιώτες που θα προστεθούν στο δυναμικό της αστυνομίας που έχει ήδη αναπτυχθεί θα είναι συνολικά 1100 από σήμερα και ο αριθμός τους θα ανέλθει στους 1.350 αύριο στο Παρίσι και την ευρύτερη περιοχή.

Η Γαλλία παραμένει σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού σήμερα, την ώρα που οι δυνάμεις επιβολής της τάξης αναζητούν τη σύντροφο ενός εκ των τριών ισλαμιστών δραστών, που δολοφόνησαν σε διάστημα 3 ημερών 17 ανθρώπους.

Πρόκειται για τη σύντροφο του Αμεντί Κουλιμπαλί, Χαγιάτ Μπουμεντιέν, 26 ετών, που αυτή τη στιγμή είναι η πλέον καταζητούμενη γυναίκα στην χώρα.

Στο μεταξύ, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα σε πολλές επαρχιακές πόλεις αποτίνοντας φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων που βύθισαν στο πένθος τη Γαλλία τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Στο Πο, στα νοτιοδυτικά της χώρας, τουλάχιστον 30.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε μία σιωπηλή πορεία. Στην Ορλεάνη(κεντρικά) περισσότεροι από 22.000 ανθρώποι βγήκαν στους δρόμους την ώρα που στη Νίκαια, στα νοτιοανατολικά της χώρας, οι διαδηλωτές ξεπέρασαν τους 23.000, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Πηγή: news247.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel