Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Παρίσι: Πακέτο διάσωσης της Eurodisney που καταρρέει
Παρίσι: Πακέτο διάσωσης της Eurodisney που καταρρέει
07.10.2014 | 17:08

Παρίσι: Πακέτο διάσωσης της Eurodisney που καταρρέει

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Διεθνή

Ο φανταχτερός κόσμος του Μίκι Μάους και της παρέας του, που προσέλκυαν πλήθη τουριστών στην Eurodisney του Παρισιού, παλεύει να κρατήσει τη λάμψη του, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες.

Mε τα χρέη να ανέρχονται σε 1,75 δισ. €, η μητρική εταιρία Walt Disney ανακοίνωσε χθες ότι συμφωνήθηκε πακέτο διάσωσης για να παραμείνουν ανοιχτές οι πύλες του θεματικού πάρκου, που αποτελεί τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό στην Ευρώπη.

Η θυγατρική εταιρία στο Παρίσι θα δεχτεί «ένεση» ρευστότητας, καθώς συμφωνήθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Walt Disney κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ!

Το σχέδιο περιλαμβάνει αναδιάρθρωση δανείων και πώληση ποσοστού, που μεταφράζεται σε έκδοση δικαιωμάτων 420 εκατομμυρίων ευρώ σε όλους τους μετόχους.

Η κίνηση αυτή αναμένεται να βελτιώσει τη ρευστότητα της Euro Disney και επιπλέον περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ χρέους της θυγατρικής θα μετατραπούν σε μετοχές. Οι αποφάσεις συνοδεύτηκαν με «βουτιά» της μετοχής της εταιρίας στο Χρηματιστήριο του Παρισιού κατά 14%. 

Η Walt Disney κατέχει το 40% της Euro Disney και 10% ανήκει στον Σαουδάραβα πρίγκιπα, Αλ Γαλίντ μπιν Ταλάλ μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαΐντ, ο οποίος με την είσοδό του στο μετοχικό κεφάλαιο είχε δώσει ανάσες στη θυγατρική, αλλά δεν ήταν αρκετές. Η εταιρία έκλεισε την περσινή χρονιά με λειτουργικές ζημιές ύψους 27,5 εκατομμυρίων ευρώ, την ώρα που ο αριθμός των επισκεπτών του πάρκου μειώθηκε σχεδόν 7%.

Ο Τομ Γουόλμπερ, πρόεδρος της Euro Disney, δήλωσε: «Οι κινήσεις αυτές θα βελτιώσουν την οικονομική υγεία της εταιρίας και θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να κάνουμε επενδύσεις στο πάρκο, προσφέροντας στον επισκέπτη περισσότερες εμπειρίες». 

Euro Disney σε αριθμούς:

5.510 στρέμματα είναι η έκταση του θεματικού πάρκου

57 αξιοθέατα, 62 καταστήματα, 58 εστιατόρια, 7 ξενοδοχεία

250 εκατομμύρια επισκέπτες από το 1992

14,9 εκατομμύρια επισκέπτες το 2013

15.000 εργαζόμενοι 

1,27 δισεκατομμύρια ευρώ έσοδα το 2013 (πτώση 3% από το 2012)

1,75 δισεκατομμύρια ευρώ χρέη

Πηγή: e-typos.gr

 

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018