Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Απόψεις>>Γαύδος και Λήμνος η ισχυρή απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις

banner roots

Γαύδος και Λήμνος η ισχυρή απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις
08.01.2023 | 10:18

Γαύδος και Λήμνος η ισχυρή απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Απόψεις

Θεοφάνεια με παρουσία του Πρωθυπουργού στο νοτιότερο άκρο της Ελλάδος. Δεν αποτελεί έκπληξη. Πέρυσι ο Πρωθυπουργός ήταν στον Αη Στράτη και τη Λήμνο και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Γαύδο. Όμως η συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αποτελεί όχι μόνο ενίσχυση του πατριωτικού αισθήματος της νήσου, αλλά και το μεγαλύτερο μήνυμα απέναντι στις τουρκικές πρόσφατες προκλήσεις.

Από την ημέρα που ξεκίνησαν οι έρευνες για υδρογονάνθρακες Νότια και Νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης, οι Τούρκοι ξέφυγαν. Στην αρχή πάγωσαν, αλλά μετά ξέφυγαν. Μέχρι και ο Ακάρ, που έχει ένα παρελθόν αξιοσέβαστο και στο ΝΑΤΟ και ήταν πάντα ένα βήμα πίσω από Ερντογάν, Τσαβούσογλου και Τσελίκ, τώρα πέρασε ευθέως στην επίθεση, απειλώντας ευθέως τη χώρα μας για την επερχόμενη επέκταση στα 13 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης.

Κι αυτό γιατί δεν έχουν μόνο τα εσωκομματικά στην Τουρκία, αλλά έχουν και το τουρκιλιβυκό μνημόνιο, το οποίο σχεδόν ακυρώνεται με την επέκταση στα χωρικά ύδατα. Επί της ουσίας δηλαδή, είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα περνά σχεδόν στην αντεπίθεση, καθορίζοντας μόνη της την εξωτερική της πολιτική. Και φυσικά αυτό το πιστώνονται τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο φυσικά και ο Υπουργός των Εξωτερικών.

Και τώρα, εν μέσω αυτών των ακραίων προκλήσεων περί casus Belli των Τούρκων, ο Πρωθυπουργός βρέθηκε στο νοτιότερο νησί της Ελλάδος για τα Θεοφάνεια, δίνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι το ποτάμι πλέον δεν γυρίζει πίσω και η απόφαση της επέκτασης των χωρικών υδάτων νότια της Κρήτης, έχει παρθεί οριστικά.

Η επίσκεψη της Σακελλαροπούλου στη Λήμνο, απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις

Την ίδια στιγμή όμως, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, βρισκόταν στη Λήμνο.

Θα μου πείτε και λοιπόν;

Θα σας πω ότι μια επίσκεψη στη Λήμνο από τον ανώτατο άρχοντα της χώρας, δεν έχει μόνο συμβολισμό.

Στη Λήμνο, υπάρχει η 130 Σμηναρχία Μάχης, αποστολή της οποίας είναι η άρτια εκπαίδευση του προσωπικού και η συντήρηση των μέσων ώστε να διατηρεί υψηλό βαθμό ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας για ανάληψη και επιτυχή διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων οποτεδήποτε απαιτηθεί και σύμφωνα με τα ισχύοντα σχέδια, και την οποία φυσικά επισκέφθηκε η Πρόεδρος.

Πρόκειται για το πανέτοιμο προσωπικό των μαχητικών READINESS, οι οποίοι παρακολουθούν κάθε κίνηση των Τούρκων και σε δευτερόλεπτα απογειώνονται και τους χαλάνε κάθε σχέδιο.

Μόνο τυχαία λοιπόν δεν βρέθηκαν ταυτόχρονα σε αυτά τα δύο σημεία οι δύο ανώτεροι άρχοντες της πατρίδας μας.
Τα μηνύματα, ξεκάθαρα και ολοφάνερα. Αναμείνατε λοιπόν, γιατί θα έχουμε συνέχεια στις προκλήσεις…

 

Πηγή: thestandard.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel