Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Απόψεις>>Η ομορφιά βρίσκεται παντού

the roots web banners 06

Η ομορφιά βρίσκεται παντού
10.06.2019 | 10:45

Η ομορφιά βρίσκεται παντού

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Απόψεις

Γράφει ο Κώστας Σκούρας, εκπαιδευτικός 

Η γιαγιούλα ανάβει το κεράκι στον Άγιο Σώζο και παρακαλεί των προστάτη των βοσκών να την έχει καλά. Να προστατεύει και το κοπάδι του γιού της από αρρώστιες και απώλειες. Μακάρι να μπορούσε να κάνει κάτι και για την τιμή στο γάλα και στις ζωοτροφές. Αυτές πετάνε στα σύννεφα αλλά στο γάλα κατρακυλούν. Ας μην τον ζαλίσει όμως άλλο. Ίσως του αρέσει η μοναξιά, ίσως θέλει να απολαύσει το πανέμορφο τοπίο.

Θα έρθει ξανά στις 6 Σεπτέμβρη  το βράδυ να του το θυμίσει. Ως τότε όμως ας τη δώσει φώτιση και καθαρό μυαλό να βγει από τα διλλήματα.  Τσίπρας ο ένας γιός, Μητσοτάκης ο άλλος. Ποιανού να κάνει το χατίρι;  Αι στο καλό θα κάνω ότι θέλω εγώ καταλήγει. Ανάβει ένα δεύτερο κερί, κάνει ένα μακρύ σταυρό και κοιτάζει προς την κορφή του θεόρατου καμπαναριού . Αχ αυτές οι καμπάνες πότε θα σημάνουν την ανάστασή μας αναρωτιέται.

Την ώρα που η γιαγιά μιλάει με τον Άγιο, η φύση εκθέτει τους πίνακές της λίγο πιο πέρα. Ο χώρος ιδανικός και ο φωτισμός τέλειος. Θάλασσα, ουρανός , αλμυρίκια, κτίσματα γεμάτα γλυκές αναμνήσεις. Η αστιβιά με την τέλεια δομή της  σε ένα απαλό γκρίζο . Παράξενη επιλογή του καλλιτέχνη. Ο αμάραντος με το ροζ και τα αγκάθι με το πράσινο που αντέχει ακόμα Ιούνης μήνας. Και ανάμεσά τους η κορυφαία δημιουργία. Πάνω σε μια πέτρα που οι άνθρωποι την κοιτούν αλλά δεν τη βλέπουν, τα ζώα την πατούν, και τα σκαθάρια βρίσκουν από κάτω της προστασία,  η φύση ζωγράφισε,  και ο  Λεονάρδο Ντα Βίντσι  υποκλίνεται.

Αυτό το κορυφαίο δημιούργημα σας παρουσιάζουμε σήμερα. Σιγά θα μου πείτε.  Όλος ο τόπος γεμάτος τέτοιες πέτρες είναι. Έχετε δίκιο. Όλος ο τόπος ένα μουσείο της φύσης είναι.  Κάθε  ματιά μας μία πινακοθήκη βλέπει.  Αρκεί να έχουμε τα μάτια  της ψυχής να τη δούμε, και την καθαρότητα του μυαλού να την εκτιμήσουμε. Η ομορφιά βρίσκεται παντού. 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel