Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Απόψεις>>Ο κύριος Γιώργος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Είναι βέβαιος ότι θα έρθει πρώτος!

the roots web banners 06

Ο κύριος Γιώργος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Είναι βέβαιος ότι θα έρθει πρώτος!
23.03.2019 | 23:35

Ο κύριος Γιώργος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Είναι βέβαιος ότι θα έρθει πρώτος!

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Απόψεις

Γράφει ο Κ. Σκούρας, συνταξιούχος εκπαιδευτικός

«Χρόνια τώρα παίρνω Αλβανούς και κάνω τη δουλειά μου. Ούτε ΙΚΑ ούτε ΜΙΚΑ ούτε ΦΠΑ και εφορίες. Και δουλεύουν ασταμάτητα. Όλοι τους έχουν κάνει περιουσίες εδώ και αγοράσανε και διαμερίσματα στη χώρα τους ενώ οι δικοί μας... Άκου ΦΠΑ o μπογιατζής για να βάψει δύο δωμάτια! Κλέφτες παιδί μου, κλέφτες!».

Να σας συστήσω τον κο Γιώργο. Γεννήθηκε στη Μύρινα αλλά μεγάλωσε στο εξωτερικό. Επέστρεψε στα 40 του και έφερε τα χρήματά του στη Λήμνο. Τα επένδυσε σε διαμερίσματα και άλλα ακίνητα που του αποφέρουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα. Σήμερα είναι κοντά στα 70. Ανήκει σε μία από τις μεγαλύτερες οικογένειες της Μύρινας και αυτό δίνει στον κ. Γιώργο μεγάλη ισχύ σε περίοδο εκλογών.

Στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019 ο κ. Γιώργος είναι το μήλο της έριδος για όλους τους συνδυασμούς. Ογδόντα σίγουρες προσωπικές ψήφους διαπραγματεύεται, και ανάλογες είναι οι απαιτήσεις του. Έχει όμως τα πιστεύω του σαν πραγματικός Έλληνας. Μπάχαλο είναι η Ελλάδα ισχυρίζεται. Δεν θα γίνουμε ποτέ κράτος. Μπήκα σε γραφείο του Δήμου μια μέρα και ήταν ντουμάνι στον καπνό… Αν δεις τι γίνεται έξω θα καταλάβεις πόσο πίσω μείναμε. Οι Έλληνες κοιτάνε μόνο το τομάρι τους και όχι την πατρίδα…

Σαν καλά τα λέει, σκέφτεσαι και αν δεν τον γνωρίσεις, τον συμπαθείς. Κανένας πολιτικός δεν αγαπά την Ελλάδα όσο αυτός. Οι δημοτικές αρχές δεν είναι ικανές για τίποτα. Ασχολούνται με βλακείες, όπως τα αδέσποτα, οι πρόσφυγες και οι εκδηλώσεις. Γραφειοκρατία και το μέγα έλεος. Για να κάνω μια γεώτρηση στο κτήμα έξω από το σπίτι μου, μου είπαν να πάρω άδεια και στο τέλος δεν με άφησαν. Γιατί; Δεν μου ανήκει η περιουσία μου; Όλοι θέλουν μαύρισμα, διατείνεται ο κ. Γιώργος. Ξέρετε ότι υπάρχει νόμος που δεν σου επιτρέπει να φτιάξεις ότι μπαλκόνι θέλεις στο σπίτι σου; Ότι δεν μπορείς να κάνεις τζαμαρίες και να έχεις τετράγωνα παράθυρα; Πως θα έρθουν επενδυτές να αγοράσουν και να χτίσουν; Βλακεία τους δέρνει όλους.

Επτά διαμερίσματα και δύο μαγαζιά νοικιάζει ο κ. Γιώργος. Ένα μάλιστα είναι πολύ γνωστό και κεντρικό και το νοίκι που παίρνει είναι γερό. Τι τα θέλεις όμως όλα η εφορία του τα τρώει. Αυτός βέβαια δεν είναι χαζός και έχει τον λογιστή του να τα μαγειρεύει. Στο 33% θα έφτανε η φορολόγηση για τόσα εισοδήματα από ενοίκια. Τι θα μείνει για μένα λέει με αθωότητα. Να κάθονται και να τρώνε οι τεμπέληδες; Μήπως του δίνει τίποτα το κράτος και ο Δήμος; Δρόμοι είναι αυτοί μέσα στη Μύρινα; Αν δεις τους δρόμους στη Γερμανία…

Μεγάλη κατραπακιά από τον Δήμο του ήρθε φέτος του κ. Γιώργου και θα σκεφτεί πολύ με ποιον θα πάει στις εκλογές. Αυτός, όταν έφτιαξε το σπίτι του χρησιμοποίησε για βόθρο το πηγάδι του και ποτέ δεν χρειαζόταν να πληρώνει βυτιοφόρο. Το έδαφος είναι απορροφητικό, λέει με καμάρι. Όταν βρέχει, έχει ένα μηχανάκι και αδειάζει και μερικά στον δρόμο. Μια φορά του το είπαν από το Δήμο: Δεν βλέπουμε να καλείς το βυτιοφόρο, κε Γιώργο. Τους ξεγέλασε ότι παίρνει τον ιδιώτη. Τώρα έγινε ο βιολογικός και τον υποχρεώνουν να συνδεθεί. Κάπου δύο χιλιάδες θέλω για τη σύνδεση, χώρια ο υδραυλικός. Και κάθε μήνα μετά βάλε το τέλος αποχέτευσης. Καταστράφηκα! Όλοι εδώ κυνηγούν την επιχειρηματικότητα και την ιδιοκτησία ενώ έξω...

Ντόπιους μαστόρους ποτέ δεν χρησιμοποιεί ο κ. Γιώργος. Εκτός από την τιμή που σου δίνουν, λέει, ζητάνε μετά να κόψουν και τιμολόγιο και να πληρώσω τον ΦΠΑ. Και έχει πάει στο 24% ενώ στη Βουλγαρία είναι 10%. Άσε που εδώ δουλεύουν το πολύ οχτώ ώρες. Στις 11.00 σταματάνε κοντά μισή ώρα για κολατσιό. Εγώ πληρώνω και το τσιγάρο τους. Χρόνια τώρα παίρνω Αλβανούς και κάνω τη δουλειά μου. Ούτε ΙΚΑ ούτε ΜΙΚΑ ούτε ΦΠΑ και εφορίες. Και δουλεύουν ασταμάτητα. Όλοι τους έχουν κάνει περιουσίες εδώ, και αγοράσανε και διαμερίσματα στη χώρα τους ενώ οι δικοί μας… Άκου ΦΠΑ o μπογιατζής για να βάψει δύο δωμάτια! Κλέφτες παιδί μου, κλέφτες!

Και με τις δύο τελευταίες Δημοτικές αρχές τα έχει ο κ. Γιώργος. Τον Χατζηδιαμαντή τον ψήφισε –αλλά απογοητεύτηκε. Στον επιχειρηματία, στον οποίο νοικιάζει το μαγαζί του, έβαλε τρεις φορές πρόστιμο σε ένα μήνα. Τη μια φορά για τη μουσική τις άλλες δύο φορές για κατάληψη πεζοδρομίου πάνω από το όριο. Πώς θα δουλέψουν τα μαγαζιά; του είπε ο νοικάρης του και παραλίγο να χάσει ένα ενοίκιο. Το χειρότερο όμως είναι, λέει κοκκινίζοντας ο κ. Γιώργος, ότι όταν τον επισκέφτηκα και του ζήτησα να σβήσει τα πρόστιμα, μου φέρθηκε σαν να ήμουν ο οποιοσδήποτε. Μόλις βγήκε ξέχασε ότι του έφερα κοντά στις 100 ψήφους. Ο Μαρινάκης είναι καλό παιδί αλλά ούτε ένα από τα ανίψια μου δεν έβαλε στον Δήμο για κανένα οχτάμηνο. Στο ΜΑΡΟΥΛΑ που ανήκει στον Δήμο, όλο κομμουνιστικές ταινίες φέρνουν. Δεν το έχει μάθει; Εγώ δεν έχω πάει ποτέ αλλά μου λένε ότι στις εκδηλώσεις που γίνονται εκεί, όλο για τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών μιλάνε. Κρίμα που έτρεξα και γι' αυτόν το 2014!

Μας είπε και άλλα παρόμοια ο κ. Γιώργος. Ότι το ξενοδοχείο Κάστρο δεν θα γίνει ποτέ επειδή οι άλλοι ξενοδόχοι δεν το θέλουν. Θα τους πάρει την πελατεία. Ότι τα Θέρμα επιτέλους ανακαινίζονται αλλά θα φέρουν Ουκρανές για να κάνουν μασάζ. Ότι σε όλα τα χωριά έφτιαξαν τις βρύσες διότι ο εργολάβος ήταν δήθεν φίλος του δημάρχου, ότι κάποιοι θέλουν να συνδεθεί η Λήμνος με την Τουρκία για να φέρουν τουρίστες, αλλά δεν ξέρουν πόσο βάρβαροι είναι. Ξεχνούν ότι είναι ο προαιώνιος εχθρός. Και εδώ ανακατεύει λίγο και το κρυφό σχολειό που, όπως λέει, υπήρχαν πολλά και στη Λήμνο αλλά όλα έχουν γκρεμισθεί από την αδιαφορία μας για την ιστορία.

Άσε την ιστορία κε Γιώργο και πες μας τι θα κάνεις στις εκλογές. Σε ζητήσανε να είσαι υποψήφιος; Με αυτή την ερώτηση διέκοψα το μάθημα ιστορίας του κυρίου Γιώργου που αν το μεταφέρω θα νομίσετε ότι τα έβγαλα από το μυαλό μου για να τον εκθέσω.

Παράταξη που δεν έχει μέσα το σόι του Γιώργου δεν έχει καμία τύχη. Αυτή τη φορά όμως δεν θα με πιάσουν κορόιδο. Μόλις καταλάβω προς τα πού θα γείρει η ζυγαριά θα πιάσω τον υποψήφιο και θα βάλω τους όρους μου. Έρχεται ο γιος μου που ζει στην Ολλανδία για να ζήσει στη Λήμνο. Έχουμε ένα κτήμα στον Εβγάτη και δεν μας δίνουν οικοδομική άδεια να χτίσουμε δωμάτια. Θα τα νοικιάζω με τη μέρα ούτε φόρο ούτε τίποτα. Προνομιούχο, πάνω στο κύμα σας λέω. Θα κάνουν οι τουρίστες τη βουτιά τους απ τα μπαλκόνια. Αλλά δεν απέχει αρκετά από τη θάλασσα μας λένε. Ε και; Η Πολεοδομία στον Δήμο δεν ανήκει; Αν δεν εξασφαλίσω την άδεια δεν θα δει κανένας τις ψήφους του Γιώργου. Αφού είναι σίγουρο ότι σε όποιο συνδυασμό και να μπω εγώ, θα έρθω πρώτος.

Και ένα ακόμα θα ζητήσω που με παρακάλεσε ο κουνιάδος μου. Έχει ένα μαγαζί με φρούτα σε στενό δρόμο και δεν μπορεί να φορτώνει και να ξεφορτώνει. Ίσα που χωράνε δύο αμάξια. Βάζει καφάσια στο σημείο για να πιάσει τη θέση αλλά τα πετάνε οι ασυνείδητοι και παρκάρουν αυτοί. Ο δρόμος αυτός πρέπει να γίνει μονόδρομος για να παρκάρει μόνιμα το φορτηγό του. Ο Δήμος δεν κάνει τους μονόδρομους;

Ας δουν οι δήμαρχοί μας τον κοσμάκη, συμβουλεύει ο κ. Γιώργος, και όχι να κάνουν ρουσφέτια στους δικούς τους. Κανένας δεν κοιτάει την πατρίδα μας που κινδυνεύει να την πάρουν οι Σκοπιανοί! Να δεις τώρα στις 25 Μαρτίου πόσοι θα βγάλουν σημαίες στα μπαλκόνια και πόσοι θα τις κρατάνε στην παρέλαση. Μετρημένοι στα δάχτυλα. Εγώ βάζω δύο σημαίες -βλέπεις το σπίτι μου είναι γωνιακό- και πρέπει να φαίνονται από τον κάθε δρόμο. Τις κρατάω τρεις μέρες. Για την πατρίδα μας πρέπει να τα δίνουμε όλα! Όποια θυσία και να μας ζητήσει δεν μπορούμε να την αρνηθούμε.

Κ. Σκούρας

Μύρινα 22-3-2019

ΥΓ: Σίγουρα τον γνωρίζετε τον κ. Γιώργο. Βρίσκεται σε κάθε γειτονιά και σε κάθε παρέα. Πολλές φορές βρίσκονται δύο και τρεις μαζί και τότε δεν γλυτώνει κανένας. Οι προδοσίες των άλλων είναι ατελείωτες. Οι παρανομίες τους ασυγχώρητες και εγκληματικές. Και αυτοί πάντα αδιάφθοροι, άτεγκτοι κριτές, αγνοί αλλά και θύματα. Ο κ. Γιώργος βρίσκεται και μέσα σε όλους μας. Άλλοι τον καταπνίγουμε και μένει δειλός και μαζεμένος. Σε άλλους όμως; Βγαίνει στην επιφάνεια και όταν τον ακούμε κουνάμε το κεφάλι, νευριάζουμε αλλά χαμογελάμε όσο μένει στα λόγια. Όταν όμως πάρει εξουσία, τότε τα πράγματα γίνονται σοβαρά. Ο κ. Γιώργος δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel